Futbols
2011. gada 22. septembris, 01:08

Latvijas futbola izlase FIFA rangā atguvusi desmit vietas

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā atguvusi desmit pozīcijas un tagad ieņem 74.vietu.

Augustā Latvijas izlase rangā bija atkritusi uz 84. vietu, ieņemot zemāko pozīciju kopš 2008. gada sākuma. Tomēr septembra sākumā Latvijas futbolisti aizvadīja divas sekmīgas spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra laikā, ar 1:0 pieveicot Gruziju un nospēlējot 1:1 ar Grieķiju. Tas rangā ļāva atgūt desmit pozīcijas.

Latvijas izlases rēķinā šobrīd ir 460 punkti, kas ir par 72 vairāk kā augustā publicētajā sarakstā.

No Latvijas izlases pretiniecēm 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā augstāko vietu ieņem Horvātija, kas atguvusi vienu vietu un šobrīd atrodas devītajā pozīcijā. Tikmēr Grieķija atguvusi trīs pozīcijas un tagad ieņem 11. vietu, bet Izraēla zaudējusi sešas vietas, atkrītot uz 38. pozīciju. Savukārt Gruzija zaudējusi vienu vietu un ieņem 64. pozīciju, bet Malta pakāpusies par 14 vietām - uz 153. pozīciju.

Ļoti lielas izmaiņas piedzīvojuši Latvijas izlases kaimiņi - Igaunija pakāpusies par 28 vietām uz 58. pozīciju, kas ir augstākā vēsturē, bet Lietuvas valstsvienība zaudējusi 19 vietas un tagad ieņem 75. pozīciju.

Tikmēr pirmo vietu zaudējusi Nīderlande, kura augustā to ieņēma pirmoreiz vēsturē. To atkal apsteidza pagājušā gada Pasaules kausa izcīņā uzvarējusī Spānija. Kā ziņots, Nīderlande bija kļuvusi par septīto līderi FIFA ranga vēsturē.

Trešo vietu saglabājusi Pasaules kausa izcīņas trešā spēcīgākā komanda Vācija, bet uz ceturto pozīciju pakāpusies Amerikas kausa izcīņā jeb "Copa America" turnīrā triumfējusī Urugvaja, kura atguvusi vienu vietu.

Par trijām vietām pakāpusies Portugāle, kas tai dod piekto vietu, bet vietām apmainījušās Itālija un Brazīlija, ieņemot attiecīgi sesto un septīto vietu. Četras vietas zaudējusi Anglija, kura šomēnes atrodas astotajā pozīcijā, bet pirmo desmitnieku noslēdz Horvātijas un Argentīnas izlases, kuras arī apmainījušās vietām.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 19. oktobrī.

LETA