Valmieras basketbola talanti parakstījuši līgumus ar Spānijas virslīgas klubiem
Basketbols

Valmieras basketbola talanti parakstījuši līgumus ar Spānijas virslīgas klubiem

Jauns.lv

Jaunie Valmieras basketbola skolas audzēkņi Rinalds Mālmanis un Rolands Šmits devušies uz Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionāta klubiem, vēsta Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas komandas "Valmiera" oficiālā mājaslapa.

Valmieras basketbola talanti parakstījuši līgumus ...
Mālmanis (pa kreisi) un Šmits jaunatnes līgas finālos šī gada pavasarī.
Mālmanis (pa kreisi) un Šmits jaunatnes līgas finālos šī gada pavasarī.

15 gadus vecais Mālmanis pievienojies Vitorijas "Caja Laboral" vienībai, bet 16 gadus vecais Šmits - Madrides "Fuenlabrada".

Mālmanis un Šmits aizvadītajā vasarā palīdzēja Latvijas U-16 izlasei izcīnīt sesto vietu Eiropas čempionātā.

"Man ir liels gandarījums, ka divi Valmieras basketbola skolas audzēkņi ir ļoti augstu novērtēti un dodas pilnveidot sevi uz šī brīža Eiropas basketbola valsti numur viens - Spāniju," izteicās "Valmieras" komandas ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Rinalds savas basketbolista gaitas turpinās vienā no spēcīgākajiem ULEB Eirolīgas klubiem "Caja Laboral", bet Rolands - "Fuenlabrada" kluba sistēmā."

"Nopietni izvērtējām katru sistēmu, kur attiecīgajiem spēlētājiem turpināt savu sportista karjeru, jo alternatīvas bija vairākas, taču gala rezultātā, sadarbojoties spēlētāju vecākiem, aģentam un klubam, par optimālāko variantu spēlētāju ilgtermiņa izaugsmes kontekstā tika atzīti tieši "Caja Laboral" "Fuenlabrada"," atzina Bērziņš.

"Protams, skatoties no kluba pozīcijām, nākas secināt, ka tuvākajā vai tālākajā nākotnē mums nākas zaudēt potenciālos komandas līderus, taču katram spēlētājam ir īstais brīdis, kad izdarīt pagriezienu savā sportista karjerā, un tas ir ļoti individuāli - kāds to sper 18 vai 21 gada vecumā, kāds - 15 vai 16 gados," teica Bērziņš. "Jautājums tikai, cik gatavs un kāda ir attiecīgā spēlētāja kapacitāte šo soļu speršanai."

Bērziņš atzina, ka "Valmieras" kluba stratēģija ir audzināt jaunos spēlētājus un dot viņiem iespēju. "Svarīgi ir nenogulēt īsto momentu, kad attiecīgajam spēlētājam ir jākāpj pakāpiens augšup viņa sportiskajā karjerā."

2,05 metrus garais Mālmanis pagājušajā sezonā Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL) bija viens no Valmieras U-15 un U-16 komandas līderiem. Ar Valmieras U-15 komandu Mālmanis izcīnīja čempiona titulu savā grupā un tika atzīts par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju.

Aizvadītās sezonas LJBL turnīrā Mālmanis vidēji spēlē guva 15,9 punktus.

Savukārt 2,04 metrus garais Šmits aizvadītajā sezonā bija viens no Valmieras U-16 komandas līderiem LJBL turnīrā, kurā viņš vidēji ik mačā izcēlās ar 18,9 punktiem.

Tāpat Šmits bija viens no Latvijas U-16 izlases līderiem šī gada Eiropas čempionātā, kur vidēji guva desmit punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Kasjauns.lv/ LETA/ Foto: Jānis Priedītis, bkvalmiera.lv