Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Robertam Jekimovam vārti un piespēle Somijas čempionāta spēlē
Hokejs

Robertam Jekimovam vārti un piespēle Somijas čempionāta spēlē

Jauns.lv

Ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Somijas augstākās hokeja līgas - "SM-liiga" - čempionāta spēlē ceturtdien izcēlās latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs, palīdzot viņa pārstāvētajai Lāpenrantas "SaiPa" komandai savā laukumā ar 7:2 (2:1, 1:1, 4:0) pārliecinoši pieveikt Raumas "Lukko" vienību.

Robertam Jekimovam vārti un piespēle Somijas čempi...

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Jekimovs veiksmīgi sācis sezonu spēcīgajā Somijas čempionātā.
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Jekimovs veiksmīgi sācis sezonu spēcīgajā Somijas čempionātā.

Latvijas uzbrucējs tiks nosaukts par mača otro spilgtāko zvaigzni.

Jekimovs spēlēja savas komandas otrajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadīto 14 minūšu laikā izdarot četrus metienus pa pretinieku vārtiem un tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Desmit čempionāta spēlēs Jekimovs iekrājis trīs vārtus un divas rezultatīvas piespēles, divas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"SM-liiga" kopvērtējumā "SaiPa" komanda ar 11 punktiem deviņās spēlēs pakāpās uz astoto vietu 14 komandu konkurencē.

Kā ziņots, Jekimovs sekmīgi izturēja pārbaudes laiku "SaiPa" komandā, noslēdzot līgumu līdz šīs sezonas beigām.

Tāpat līgumā iekļauta iespēja, ka vienošanās var tikt pagarināta vēl uz vienu sezonu.

Jekimovs "SaiPa" komandai uz pārbaudes laiku pievienojās pirms augustā notikušā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas turnīra, kurā viņa pārstāvētā vienība ierindojās pēdējā, sestajā, vietā.

Jau vēstīts, ka pagājušo sezonu Jekimovs pavadīja Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - komandā "Jokipojat". Aizvadītajās 47 spēlēs Jekimovs izcēlās ar 24 vārtiem, 19 rezultatīvām piespēlēm un 36 soda minūtēm.

Vēlāk uzbrucējs neveiksmīgi kandidēja uz vietu Latvijas izlasē, kas startēja pasaules čempionātā Slovākijā, bet vasarā viņa vārds vairākas reizes tika saistīts ar iespējamo pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo".

Tāpat tika baumots arī, ka Jekimovs varētu pievienoties Zviedrijas trešās spēcīgākās līgas - "Division 1" - komandai "Asploven".

Vēl viņš savas karjeras laikā spēlējis "Dinamo" fārmklubā "Dinamo/Juniors" un Zviedrijas kluba "Brynäs" jauniešu komandā.

Jekimovs Latvijas izlases sastāvā piedalījās 2009.gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Šveicē. Viņš laukumā izgāja četrās spēlēs un ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA