"Dinamo" rekordgarā bullīšu sērijā zaudē "Torpedo"
2011. gada 27. oktobris, 20:43

"Dinamo" rekordgarā bullīšu sērijā zaudē "Torpedo"

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" četru izbraukuma spēļu sērijas trešajā mačā ceturtdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

­

 Mača pamatlaikā vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Frēdriks Vargs un Ainārs Podziņš, bet "Torpedo" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Ruslans Zainuļins un Martins Ternbergs.

Savukārt pēcspēles metienu sērijā uzvaru "Torpedo" komandai nodrošināja Mets Elisons, kurš kopumā izpildīja četrus precīzus "bullīšus".

Pēcspēles metienu sērijā "Dinamo" vārtu drošība tika uzticēta Mārim Jučeram, kurš nomainīja Krisu Holtu.

Jau spēles ceturtajā minūtē uz noraidīto spēlētāju soliņa devās "Dinamo" aizsargs Krišjānis Rēdlihs, tomēr laukuma saimniekiem skaitlisko vairākumu neizdevās realizēt. Pāris minūtes vēlāk iespēja realizēt vairākumu radās jau rīdziniekiem un pāris sekundes pirms tā beigām Vargs no asa leņķa raidīja ripu starp "Torpedo" vārtsarga Vitālija Kovaļa kājsargiem, atklājot cīņas rezultātu.

Pēc gūtajiem vārtiem "Dinamo" izveidoja vēl pāris labus uzbrukumus, bet "Torpedo" centās spēlēt uz pretuzbrukumiem, taču abi vārtsargi spēlēja bez kļūdām un rezultāts nemainījās. Pirmās trešdaļas turpinājumā cīņa bija samērā līdzīga, bet pēdējās divās minūtes laukuma saimnieki izveidoja nelielu ofensīvu pie rīdzinieku vārtiem un panāca neizšķirtu, kad ar trešo metienu "Dinamo" vārtsargu Krisu Holtu pārspēja Zainuļins - 1:1.

Otro trešdaļu rīdzinieki sāka ļoti aktīvi un varēja izvirzīties vadībā, taču teicami spēlēja Kovaļs, kurš neļāva sevi pārspēt. Mača 27.minūtē uz noraidīto spēlētāju soliņa devās "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš, tomēr mājinieki šajā vairākumā spēlēja diezgan pasīvi un neradīja nekādas briesmas Holtam. Izturējuši mazākumu, rīdzinieki aktīvi uzbruka "Torpedo" vārtiem un trešdaļas vidū Podziņš ar atkārtotu metienu guva vārtus un izvirzīja "Dinamo" vadībā ar 2:1. Spēles 38.minūtē rīdziniekiem bija iespēja realizēt vairākumu, tomēr tā netika izmantota un rezultāts nemainījās.

Trešās trešdaļas sākumā ritēja līdzīga cīņa un nevienai komandai nebija iespēju gūt vārtus, bet spēles 50.minūtē "Dinamo" hokejistiem nācās aizstāvēties četratā pret pieciem pretiniekiem. Šajā vairākumā "Torpedo" izdarīja vairākus bīstamus metienus pa rīdzinieku vārtiem un bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai, tomēr to neļāva izdarīt Holts, kurš vairākas reizes glāba savu komandu.

Arī turpinājumā bīstamāk uzbruka mājinieki, bet vēl lielāks "Torpedo" spiediens kļuva četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kad uz divām minūtēm atpūsties devās Mārtiņš Karsums. Tomēr arī šo mazākumu "Dinamo" ar pašaizliedzīgu cīņu aizsardzībā spēja izturēt un rezultāts nemainījās. Nepilnas divas minūtes pirms cīņas beigām "Torpedo" vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju un 30 sekundes pirms pamatlaika beigām Ternbegs panāca neizšķirtu - 2:2.

Pagarinājumā ievadā abām komandas izveidoja pāris labus uzbrukumus, bet tuvāk uzvaras vārtu gūšanai bija "Dinamo" hokejisti, taču pārspēt Kovaļu viņiem neizdevās. Papildlaika galotnē ritēja līdzīga cīņa un komandas nevēlējās lieki riskēt, līdz ar to uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija.

Garajā pēcspēles metienu sērijā, kurā "Torpedo" uzvarēja ar 5:4, Elisons uzvaras vārtus guva ar 26.metienu, bet "Dinamo" rindās savas iespējas izmantoja Podziņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts un Niklass Luseniuss.

Pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā tikās divas reizes, rīdziniekiem izcīnot divas uzvaras.

Kā ziņots, šīs izbraukuma sērijas pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" aizvadītās nedēļas piektdienā ar 5:3 pieveica Slovākijas komandu Popradas "Lev", bet svētdien Latvijas klubs ar 5:2 pieveica Maskavas "Dinamo" komandu, kuru trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Izbraukuma sērijas pēdējā mačā Rīgas "Dinamo" sestdien spēkosies ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Šī izbraukuma sērija ir sadalījusies divās daļās, jo 25.oktobrī Rīgas "Dinamo" komandai izbraukumā bija plānots spēkoties ar Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, kas šosezon KHL čempionātā tomēr nepiedalās.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 21 punktu 17 mačos saglabāja devīto vietu, bet "Torpedo" ar 28 punktiem 18 cīņās atrodas konferences ceturtajā pozīcijā.

KHL spēle:

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" - Rīgas "Dinamo" 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

0-1 Fredriks Vargs (Džeimijs Lundmarks, 07:19, sk. vair.)

1-1 Ruslans Zainuļins (Vladimirs Maļeņkihs, Vladimirs Gorbunovs, 18:45)

1-2 Ainārs Podziņš (30:57)

2-2 Martins Ternbergs (Mets Elisons, 59:32)

Izšķirošais pēcspēles metiens: Mets Elisons

Vārtsargi: Vitālijs Kovaļs - Kriss Holts (Māris Jučers pēcspēles metienos)

LETA/Foto: LETA