Citi sporta veidi

No Latvijas volejbola izlases kā vienīgais liekais atskaitīts Zavorotnijs

Jauns.lv

No Latvijas vīriešu volejbola izlases pirms 2012. gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra atskaitīts pirmā tempa spēlētājs Andrejs Zavorotnijs, informēja valstsvienības vadība.

No Latvijas volejbola izlases kā vienīgais liekais...

Izlases rīcībā līdz šim bija 13 spēlētāji, no kuriem pirms turnīra bija jāatskaita viens volejbolists.

Latvijas izlases spēlētāju gatavība pagājušās nedēļas beigās tika pārbaudīta divās pārbaudes spēlēs pret Igaunijas izlasi, abās piedzīvojot zaudējumus piecu setu cīņā - 2-3 (28:26, 27:29, 25:27, 25:13, 16:18) un 2-3 (25:21, 28:26, 17:25, 19:25, 12:15).

Kā ziņots, Latvijas vīriešu volejbola izlase 2012.gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra nākamo kārtu jeb tā saukto priekškvalifikācijas turnīru aizvadīs Francijā.

Sacensībās no otrdienas līdz svētdienai piedalīsies 18 valstu izlases, kas sadalītas trīs grupās, bet katra no grupām sadalīta divās apakšgrupās.

Latvijas izlase Francijā spēlēs vienā apakšgrupā ar Čehiju un Beļģiju, bet otrajā šīs grupas apakšgrupā spēlēs Francija, Vācija un Grieķija.

Septembrī notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā Čehija aizkļuva līdz izslēgšanas kārtai, kurā tika noskaidrotas ceturtdaļfināla dalībnieces, bet Beļģija neizkļuva no apakšgrupas.

Arī no otras apakšgrupas komandām Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā šogad spēja iekļūt vienīgi Francija.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs pusfinālā, bet vēlāk grupas uzvarētājas iekļūs kvalifikācijas sacensību izšķirošajā fāzē - kvalifikācijas kārtā -, kur astoņu Eiropas valstu izlases cīnīsies par vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas kārta risināsies 2012. gadā no 8. maija līdz 13. maijam.

Kā ziņots, augusta beigās un septembra sākumā Latvijas izlase piedalījās kvalifikācijas turnīra izslēgšanas kārtā, divas reizes pieveicot Ungārijas valstsvienību.

Pirms mačiem ar Ungāriju no Latvijas izlases negaidīti tika atskaitīts viens no tās potenciālajiem līderiem Jānis Pēda, kurš neieradās uz izlases treniņu. Savukārt turnīrā Francijā Latvijai traumas dēļ nepalīdzēs, iespējams, labākais valsts volejbolists Gundars Celitāns.

Latvijas volejbola izlases spēlētājui saraksts Londonas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīram:

Deniss Petrovs, Artis Caics, Austris Štāls, Ingars Ivanovs, Hermans Egleskalns, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Ansis Medenis, Jānis Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks.

LETA