Citi sporta veidi

Volejbola izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijā dramatisks zaudējums pret Čehiju

Jauns.lv

Latvijas vīriešu volejbola izlase pirmajā 2012.gada Londonas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra spēlē trešdien dramatiskā piecu setu cīņā piekāpās Čehijas valstsvienībai.

Volejbola izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijā dr...

Latvijas izlase, parādot cienīgu sniegumu, divu stundu cīņā piedzīvoja zaudējumu šī gada Eiropas čempionāta dalībniecei ar rezultātu 2-3 (25:21, 24:26, 20:25, 25:23, 14:16).

Šajā mačā rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlases sastāvā bija Hermans Egleskalns, kurš guva 36 punktus, bet ar 13 punktiem izcēlās Ansis Medenis.

Pirmajā setā Latvijas izlase atradās vadībā visu laiku, divreiz iegūstot arī sešu punktu pārsvaru un izcīnot uzvaru. Latvijas izlase bija vadībā arī lielāko daļu otrā seta un spēja iegūt piecu punktu pārsvaru (18:13), tomēr turpinājumā iniciatīva atguva čehi, panāca izlīdzinājumu 24:24 un arī uzvarēja ar 26:24.

Trešajā setā Latvija bija vadībā tikai ar 1:0, bet pēc tam iniciatīvu pārņēma Čehijas izlase. Tomēr latvieši nepadevās un ceturtajā setā jau atkal viņiem piederēja iniciatīva, vairākkārt tika iegūts trīs punktu pārsvars un izcīnīta uzvara.

Izšķirošajā, piektajā, setā risinājās dramatiska cīņa, tomēr Latvija no 7:5 nokļuva zaudētājos ar 7:9 un izskaņā neliels pārsvars bija Čehijai, kurai ar otro mačbumbu izdevās triumfēt.

Sacensībās līdz svētdienai kopumā piedalīsies 18 valstu izlases, kas sadalītas trīs grupās, bet katra no grupām sadalīta divās apakšgrupās.

Latvijas un Čehijas izlases grupā, kas spēles aizvada Francijā, sacenšas vienā apakšgrupā arī ar Beļģiju, bet otrajā šīs grupas apakšgrupā cīnās Francija, Vācija un Grieķija.

Maču ar Beļģiju Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien, bet Francija ar Beļģiju tiksies piektdien.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs pusfinālā, bet vēlāk grupas uzvarētājas iekļūs kvalifikācijas sacensību izšķirošajā fāzē - kvalifikācijas kārtā -, kur astoņu Eiropas valstu izlases cīnīsies par vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas kārta risināsies 2012.gadā no 8.maija līdz 13.maijam.

Septembrī notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā Čehija aizkļuva līdz izslēgšanas kārtai, kurā tika noskaidrotas ceturtdaļfināla dalībnieces, bet Beļģija neizkļuva no apakšgrupas.

Arī no otras apakšgrupas komandām Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā šogad spēja iekļūt vienīgi Francija.

Latvijas izlases pirms turnīra Francijā kā vienīgais liekais tika atskaitīts pirmā tempa spēlētājs Andrejs Zavorotnijs.

Izlases rīcībā līdz šim bija 13 spēlētāji, no kuriem pirms turnīra bija jāizvēlas viens liekais.

Latvijas izlases spēlētāju gatavība pagājušās nedēļas beigās tika pārbaudīta divās pārbaudes spēlēs pret Igaunijas izlasi, abās piedzīvojot zaudējumus piecu setu cīņā - 2-3 (28:26, 27:29, 25:27, 25:13, 16:18) un 2-3 (25:21, 28:26, 17:25, 19:25, 12:15).

Augusta beigās un septembra sākumā Latvijas izlase piedalījās kvalifikācijas turnīra izslēgšanas kārtā, divas reizes pieveicot Ungārijas valstsvienību.

Pirms mačiem ar Ungāriju no Latvijas izlases negaidīti tika atskaitīts viens no tās potenciālajiem līderiem Jānis Pēda, kurš neieradās uz izlases treniņu. Savukārt turnīrā Francijā Latvijai traumas dēļ nepalīdz, iespējams, labākais valsts volejbolists Gundars Celitāns.

Latvijas volejbola izlases spēlētājui saraksts Londonas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīram: Deniss Petrovs, Artis Caics, Austris Štāls, Ingars Ivanovs, Hermans Egleskalns, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Ansis Medenis, Jānis Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks.

LETA