Citi sporta veidi
2011. gada 25. novembris, 17:18

Skeletoniste Undīne Vītola turpmāk pārstāvēs Azerbaidžānu

Jauns.lv

Latvijas skeletoniste Undīne Vītola starptautiskajās sacensībās oficiāli sākusi pārstāvēt Azerbaidžānu, kā labad no Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) saņēmusi brīvlaišanas vēstuli, aģentūrai LETA apstiprināja LBF viceprezidents Zintis Ekmanis.

Piektdien Vītola, pārstāvot Azerbaidžānu, izcīnīja 15.vietu Eiropas kausa izcīņas pirmajā posmā Kēnigzē trasē Vācijā.

Pirms šīs sezonas 22 gadus vecā Vītola netika iekļauta Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A, B vai C sastāvos, taču iekļuva programmas "Soči 2014" sastāvā, kas liecina, ka ar viņu kā sportisti Latvijas puse rēķinājās.

"Esam viņai iedevuši brīvlaišanas vēstuli, kas bija viņas pašas iniciatīva un lūgums," situāciju paskaidroja Ekmanis. "Viņa vēlējās braukt citas federācijas aizbildniecībā, bet tobrīd vēl konkrēti nezinājām, kas tā ir par valsti."

"Vītola zināja, ka, ja viņa uzrādīs labus rezultātus, kas nākotnē varētu izvērsties daudzsološi, tad mēs viņu sāktu atbalstīt. Taču viņa sevi kā sportisti pārsvarā vienmēr uzturējusi privātā kārtā, līdz ar to neredzējām nekādus iemeslus viņu ar varu turēt Latvijas aizbildniecībā. Ja cilvēks tā ir izlēmis, neko nevar darīt," piebilda LBF viceprezidents.

Ekmanis gan uzsvēra, ka šī situācija atšķiras no, piemēram, Jāņa Miņina ilgajiem centieniem dabūt brīvlaišanas vēstuli no LBF. "Nekādas analoģijas šeit nevajadzētu vilkt."

Pagājušā gada decembrī Vītola Eiropas kausa sacensībās Altenbergas trasē Vācijā sasniedza karjeras labāko rezultātu, izcīnot ceturto vietu.

Pagājušajā gadā viņa skeletonam atkal nopietni pievērsās pēc sezonas pārtraukuma.

LETA