Rautakallio: sākumā nebijām gatavi "Amur" piedāvātajai spēlei
2011. gada 27. novembrī, 13:24

Rautakallio: sākumā nebijām gatavi "Amur" piedāvātajai spēlei

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" mača pirmajā trešdaļā nebija gatavs Habarovskas "Amur" piedāvātajam spēles stilam, taču tas netraucēja tam izcīnīt uzvaru, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Rautakallio: sākumā nebijām gatavi "Amur" piedāvāt...

Kā ziņots, "Dinamo" KHL regulārajā čempionātā trešajā smagās piecu izbraukuma maču sērijas spēlē svētdien ar rezultātu 2:1 pieveica "Amur" hokejistus, izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

"Priecājos, ka spējām izcīnīt uzvaru. Pirmajā trešdaļā nebijām gatavi tādam spēles stilam, kādu piedāvāja "Amur" komanda - laukuma saimnieki izskatījās spēcīgāki," Rautakallio izteicieni pēc mača citēti "Amur" oficiālajā mājaslapā internetā. "Otrajā trešdaļā jau spēlējām labāk, bet trešajā laukumā risinājās īsta cīņa. Esmu priecīgs, ka izturējām un spējām nopelnīt trīs punktus."

Tikmēr "Amur" galvenais treneris Hannu Jortika atzina, ka zaudējuma iemesli meklējami spēlētāju psiholoģiskajā sagatavotībā.

"Iespējams, arī fiziskais stāvoklis atstāja savu iespaidu. Nebijām gatavi spēlēt tā, kā bija nepieciešams. Zaudējām divcīņās ar pretinieku un piekāpāmies daudzos iemetienos," izteicās Jortika.

Tāpat Jortika atzina, ka mačā pret "Dinamo" traumas guva divi "Amur" komandas centra uzbrucēji.

"Jevgēņijs Korotkovs laukumā nevarēs doties 2-3 mēnešus, bet Igors Ignatuškins - mēnesi. Jau pirmdien sastāvam būs jāpiesaista divi jauniešu komandas spēlētāji. Šobrīd atrodamies diezgan smagā situācijā," teica Jortika.

Jau vēstīts, ka pirmajā izbraukuma sērijas, kuras laikā "Dinamo" viesojas arī Tālajos Austrumos, mačā rīdzinieki ar 2:1 pieveica sava bijušā galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA vienību, bet otrajā cīņā Latvijas komanda ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica Nozokuzņeckas "Metallurg" vienību.

Rīgas "Dinamo" komanda pēdējās 18 spēlēs pie vismaz viena punkta tikusi jau 14 reizes.

Rīgas "Dinamo" šajā izbraukuma sērijā aizvadīs vēl divas spēles pēc kārtas - otrdien Latvijas klubs spēkosies ar Novosibirskas "Sibirj", kurā spēlē Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs, bet ceturtdien tiksies ar pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvējiem Ufas "Salavat Julajev".

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 40 punktiem 27 mačos ieņem septīto vietu, bet negaidīti sekmīgi sezonu aizvadošā "Amur" vienība ar 49 punktiem 27 spēlēs atrodas Austrumu konferences otrajā pozīcijā.

LET/Foto: Evija Trifanova/LETA