Citi sporta veidi

Latvijas kamaniņu braucējiem piektā vieta Pasaules kausa pirmā posma stafetes sacensībās

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu braucēji svētdien izcīnīja piekto vietu Īglsas trasē Austrijā notikušā Pasaules kausa izcīņas pirmā posma stafetes sacensībās, kas kopš šīs sezonas oficiāli ir olimpiskais sporta veids.

Latvijas kamaniņu braucējiem piektā vieta Pasaules...

Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks, kā arī Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža summā trasi veica divās minūtēs un 9,674 sekundēs.

Tīruma sieviešu konkurencē sasniedza astoto labāko rezultātu, Kivlenieks uzrādīja piekto laiku, bet Šici starp divnieku ekipāžām sasniedza ceturto rezultātu.

Tehnisku iemeslu dēļ Latvijai nācās veikt pārbraucienu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Kanādas komanda, kas otrajā vietā finišējušos vāciešus apsteidza par 0,247 sekundēm, bet Latvijas sportistus par 0,9 sekundēm.

Kā ziņots, svētdien vīriešu konkurencē Mārtiņš Rubenis izcīnīja 17.vietu, bet Kivlenieks ierindojās 20.pozīcijā.

Tikmēr Kristaps Mauriņš, Nāciju kausā ieņemot 19.vietu, nespēja kvalificēties pamatsacensībām.

Jau vēstīts, ka sestdien sieviešu konkurencē Elīza Tīruma izcīnīja 18.vietu. Savukārt divniekiem Šici ierindojās 13.pozīcijā, kamēr Andrejs Bērze un Uldis Logins palika 18.vietā.

Veselības problēmu dēļ sezonas pirmā posma sacensībās nestartēja Latvijas kamaniņu sporta izlases iepriekšējo sezonu līdere Maija Tīruma.

Savukārt vēl viena divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš traumas dēļ nestartēs aptuveni līdz jaunajam gadam.

Kā ziņots, brāļi Šici izcīnīja otro vietu 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu divnieku sacensībās. Tāpat viņi šogad izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā. Tomēr vasarā Juris Šics cieta smagā autoavārijā, tāpēc vasarā nevarēja pilnvērtīgi gatavoties sezonai, bet tagad viņš jau atgriezies trasē.

LETA