Jēkabsones-Žogotas 17 punkti palīdz UGMK komandai kļūt par Krievijas čempionāta līdervienību
Basketbols
2011. gada 27. novembris, 19:28

Jēkabsones-Žogotas 17 punkti palīdz UGMK komandai kļūt par Krievijas čempionāta līdervienību

Jauns.lv

17 punktus Krievijas čempionāta mačā svētdien guva latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot valsts čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK izbraukumā ar rezultātu 69:56 pieveikt Kurskas "Dinamo" komandu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jēkabsone-Žogota šoreiz laukumā pavadīja 32 minūtes, kuru laikā grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un abus soda metienus.

Vēl latviete izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas personīgās piezīmes.

Rezultatīvāk par latvieti UGMK komandā nospēlēja vienīgi Kendisa Pārkere, kuras rēķinā bija 18 punkti. Tikmēr zaudētājām ar 17 punktiem izcēlās lietuviete Aušra Bimbaite.

Šī UGMK komandai bija sestā uzvara sešās aizvadītajās Krievijas čempionāta spēlēs, kas tai kopvērtējumā šobrīd dod pirmo vietu. Tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī Vidnojes "Sparta&K" vienībai, bet Kurskas "Dinamo" ar sešiem panākumiem septiņos mačos ieņem trešo pozīciju.

Jau vēstīts, ka UGMK komandu šajā sezonā vada Lietuvas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aļģirds Paulausks. Pirms tam to kopš 2009.gada trenēja latviešu speciālists Gundars Vētra, ne tikai trīs reizes pēc kārtas triumfējot vietējā čempionātā, bet arī trīs reizes uzvarot Krievijas kausa izcīņas turnīrā. Tomēr vienībai tā arī neizdevās uzvarēt FIBA Eirolīgas sacensībās.

LETA/Foto: LETA