Basketbols

NBA saīsinātā sezona startēs ar piecām spēlēm 25. decembrī

Jauns.lv

Pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta dienā 25.decembrī tomēr tiks aizvadītas piecas spēles, piektdien paziņoja līgas vadība.

NBA saīsinātā sezona startēs ar piecām spēlēm 25. ...

Laukumā dosies arī latvieša Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda, kas savā laukumā uzņems Losandželosas "Clippers" vienību.

Tāpat pirmoreiz kopš 1998./99.gada sezonas, kad risinājās iepriekšējais NBA lokauts, jau pirmajā dienā spēkosies čempioni ar finālistiem, pērnās sezonas spēcīgākajai komandai Dalasas "Mavericks" uzņemot Maiami "Heat".

Kā ziņots, pagājušajā sezonā "Mavericks" finālsērijā pieveica "Heat" ar rezultātu 4-2.

Tāpat pirmajā spēļu dienā Ņujorkas "Knicks" uzņems Bostonas "Celtics", Oklahomasitijas "Thunder" spēkosies ar Orlando "Magic", bet vēl vienā superklubu duelī Losandželosas "Lakers" uzņems Čikāgas "Bulls".

Sākotnēji pirmajā dienā bija plānotas trīs spēles, bet tā kā komandām būs īsā laikā katrai jāpaspēj aizvadīt 66 mači, līga izlēma pielikt vēl trīs spēles.

Kā ziņots, šobrīd vēl oficiāli NBA lokauts nav noslēdzies, bet tam vajadzētu notikt tuvākajās dienās, kad spēlētājiem un klubu īpašnieki noslēgs jaunu kolektīvo vienošanos.

Jaunais līgums paredzēts uz desmit gadiem.

9.decembrī varētu sākties NBA treniņnometnes, no 17. līdz 22.decembrim ritētu pirmssezonas pārbaudes spēles, bet jaunā sezona tiktu atklāta 25.decembrī.

NBA izslēgšanas spēļu turnīra finālsērija tādējādi tiktu aizvadīta jūnijā.

Jau vēstīts, ka NBA lokauts sākās 1.jūlijā, jo klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija nespēja parakstīt jauno kolektīvo vienošanos.

Kā ziņots, līga apgalvo, ka aizvadītajā sezonā piedzīvoja zaudējumus 300 miljonu ASV dolāru (152,91 miljona latu) apmērā, bet ar pozitīvu ienākumu un izdevumu bilanci sezonu noslēdza tikai astoņi no 30 klubiem.

Iepriekšējais NBA lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.


LETA