Kriss Pols pievienojas Losandželosas "Clippers" komandai
Basketbols

Kriss Pols pievienojas Losandželosas "Clippers" komandai

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņūorleānas "Hornets" un Losandželosas "Clippers" trešdien veica vērienīgu maiņas darījumu, kuras rezultātā pazīstamais saspēles vadītājs Kriss Pols nonāca Losandželosā.

Kriss Pols pievienojas Losandželosas "Clippers" ko...
Iespējams, labākais NBA saspēles vadītājs karjeru turpinās Losandželosas „Clippers” klubā.
Iespējams, labākais NBA saspēles vadītājs karjeru turpinās Losandželosas „Clippers” klubā.

Apmaiņā pret Polu "Hornets" komanda saņēma aizsargu Eriku Gordonu, centra spēlētāju Krisu Kamanu un uzbrucēju Alfaru Aminu.

Tāpat "Hornets" saņēma 2012.gada jauno spēlētāju izvēles drafta pirmās kārtas tiesības, bet "Clippers" komanda bez Pola saņēma arī divas 2012.gada jauno spēlētāju izvēles drafta otrās kārtas tiesības.

NBA komisārs Deivids Sterns atbalstīja Pola pāreju uz citu komandu neskatoties uz to, ka iepriekš līgas vadība tai bija uzlikusi veto.

Kā ziņots, aizvadītās nedēļas ceturtdienā NBA vadība aizliedza īstenot ievērojamu pāreju, kurā Pols pārietu uz Losandželosas "Lakers" komandu. Tajā Pola vietā uz "Hornets" būtu devies Lamārs Odoms, bet vēl viens "Lakers" basketbolists Po Gasols pārietu uz Hjūstonas "Rockets".

Kopš pagājušā gada decembra "Hornets" komanda pieder pašai līgai, kas to pārņēma no izveidotāja Džordža Šina.

26 gadus vecais Pols aizvadītajā sezonā piedalījās 80 regulārā čempionāta spēlēs, vidēji mačā gūstot 15,8 punktus un izpildot 9,8 rezultatīvas piespēles. 2008.gadā viņš palīdzēja ASV izlasei triumfēt Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt 29 gadus vecais Kamans aizvadītās sezonas 32 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 12,4 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Gordons, kuram Ziemassvētkos apritēs 23 gadi, pagājušajā sezonā 56 regulārā čempionāta mačos vidēji izcēlās ar 22,3 punktiem.

Jau vēstīts, ka iepriekš "Clippers" komanda sastāvam piesaistīja pazīstamo Čonsiju Bilapsu, pret kuru amnestijas iespēju izmantoja Ņujorkas "Knicks", kā arī pagājušās sezonas NBA čempionu Dalasas "Mavericks" rindās Karonu Batleru.

Starp citām komandām trešdien Čikāgas "Bulls" parakstīja līgumu ar Ričardu Hamiltonu, kurš Detroitas "Pistons" sastāvā kļuva par NBA čempionu.

33 gadus vecais Hamiltons ar "Bulls" noslēdza līgumu uz trijiem gadiem, kuru laikā viņš saņems 15 miljonus ASV dolāru (8 miljonus latu).

"Pistons" komandā Hamiltons pavadīja pēdējās deviņas sezonas. Pagājušajā sezonā viņš piedalījās 55 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 14,1 punktu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā oficiāli tika parakstīts jaunais NBA kolektīvais līgums un noslēdzās lokauts.

Jaunajai NBA sezonai bija plānots sākties 1.novembrī, tomēr tagad pirmie mači tiks aizvadīti 25.decembrī. Saspiestā grafikā katra no komandām aizvadīs pa 66 mačiem.

Regulārais čempionāts noslēgsies 26.aprīlī, bet divas dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles.

Iepriekšējais NBA lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.

LETA/Foto: EPA/LETA