Dukurs labākais un populārākais Latvijas sportists, Radeviča – labākā sportiste
Citi sporta veidi

Dukurs labākais un populārākais Latvijas sportists, Radeviča - labākā sportiste

Jauns.lv

Par šī gada Latvijas labākajiem sportistiem ceturtdien "Latvijas Gada balvas sportā 2011" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā tika atzīti skeletonists Martins Dukurs un tāllēcēja Ineta Radeviča.

Dukurs labākais un populārākais Latvijas sportists...
Martins Dukurs un Ineta Radeviča – labākie jau otro gadu pēc kārtas.
Martins Dukurs un Ineta Radeviča – labākie jau otro gadu pēc kārtas.

Valsts konroliere Ingūna Sudraba apbalvo gada labāko sportistu skeletonistu Martinu Dukuru.

Gada balva sportā 2011

Šī brīža pasaules labākajam skeletonistam Martinam Dukuram balvu pasniedza valsts kontroliere Inguna Sudraba, bet pagājušā gada Eiropas čempione tāllēkšanā un šīgada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēja Radeviča balvu saņēma no aktiera Jura Strengas rokām.

Uz labākā sportista balvu šogad pretendēja arī Jānis Blūms, džudists Jevgeņijs Borodavko, futbolists Artjoms Rudņevs un BMX braucējs Māris Štrombergs.

Savukārt nominācijai labākā Latvijas sportiste šogad bija izvirzītas arī basketbolistes Elīne Babkina, daudzcīņniece Aiga Grabuste, šķēpmetēja Madara Palameika un modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Tikmēr par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos tika atzīti kamaniņu braucēji Andris Šics/Juris Šics, kas šajā nominācijā šogad pārspēja bobsleja ekipāžu Edgaru Maskalānu/Daumantu Dreiškenu/Intaru Dambi/Raivi Broku/Uģi Žaļimu, kā arī pludmales volejbolistus Mārtiņu Pļaviņu/Jāni Šmēdiņu.

Nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā" balvu saņēma pasaules U-19 čempionāts basketbolā Valmierā, Liepājā, Rīgā. Uz šo titulu šogad pretendēja arī pasaules čempionāts motokrosā MX1 un MX2 klasēs motocentrā "Zelta Zirgs", kā arī Rīgas "Nordea" maratons.

Savukārt nominācijā "Labākā Latvijas sporta spēļu komanda" balva tika pasniegta Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo". Šogad šajā nominācijā bija izvirzītas arī Latvijas sieviešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu basketbola izlase, Latvijas čempioni vīriešu basketbolā "VEF Rīga" un vīriešu volejbola komanda "Poliurs/Ozolnieki".

Šī brīža pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs ceturtdien kļuva arī  par 2011.gada Latvijas populārāko sportistu.

Dukurs "Latvijas Gada balvas sportā 2011" pasniegšanas ceremonijas tiešraides laikā notikušajā skatītāju balsojumā pārspēja pagājušā gada Eiropas čempioni tāllēkšanā un šīgada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēju Inetu Radeviču, kā arī riteņbraucēju Gati Smukuli.

Martins Dukurs par populārāko sportistu Latvijā kļuva arī pagājušajā gadā, un šādas atzinības iedvesmots viņš vēlāk uzvarēja Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Dukurs pagājušajā gadā fināla balsojumā apsteidza olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu un pludmales volejbolistu Mārtiņu Pļaviņu.

Savukārt 2009. gadā par populārāko Latvijas sportistu kļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš togad pēc ilgas karjeras Ziemeļamerikā atgriezās dzimtenē. Ozoliņš finālā apsteidza Štrombergu un Latvijas hokeja izlases vārtsargu Edgaru Masaļski.

Kā ziņots, šogad Latvijas Gada balvu sportā pasniedza uz kinoteātra "Splendid Palace" skatuves.

Svinīgo "Latvijas Gada balvas sportā" pasniegšanas ceremoniju šogad jau septīto reizi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) organizē kopā ar "Igo Japiņa Sporta aģentūru".

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA