Futbols
2012. gada 6. janvāris, 16:01

Anrī uz diviem mēnešiem atgriezies Londonas "Arsenal" komandā

Jauns.lv

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komanda Londonas "Arsenal" piektdien apstiprināja, ka kādreizējais vienības līderis Tjerī Anrī uz diviem mēnešiem pievienojies klubam.

Ar Anrī noslēgts divu mēnešu īres līgums, kas beigsies februārī.

Ikdienā Anrī spēlē Amerikas Futbola līgas (MLS) komandā Ņujorkas "Red Bulls", taču MLS čempionāts vēl pāris mēnešus neatsāksies, līdz ar to klubs sportiskās formas uzturēšanas nolūkā atļāva Anrī pievienoties "Arsenal" komandai.

Kā ziņots, Anrī nesen noslēdzās MLS sezona un kopš sezonas beigām bijušais Francijas izlases uzbrucējs trenējas kopā ar "Arsenal" komandu, kur savulaik pavadīja astoņus gadus.

Janvārī "Arsenal" komandu uz pāris nedēļām pametīs divi uzbrucēji - Kotdivuāras izlases spēlētājs Žerviņo un marokānis Maruāns Šamaks -, kuri savu valstsvienību sastāvos piedalīsies 2012.gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīrā.

Anrī tādējādi kļūs par minēto futbolistu aizvietotāju.

Jau vēstīts, ka divu "Red Bulls" komandā pavadīto sezonu laikā Anrī 41 spēlē guvis 17 vārtus.

Savas karjeras veiksmīgākās sezonas Anrī aizvadīja no 1999.līdz 2007.gadam "Arsenal" sastāvā, kur kopumā guva 174 vārtus un četras reizes kļuva par premjerlīgas labāko vārtu guvēju, kā arī divas reizes kļuva par Anglijas čempionu.

2007.gadā Anrī pārgāja uz Spānijas vienību "Barcelona" un, lai gan kopā ar to uzvarēja UEFA Čempionu līgā un divas reizes arī vietējā čempionātā, francūzis vairs nerādīja tādu sniegumu kā Londonā un zaudēja vietu komandas sākumsastāvā.

Tāpat Anrī Francijas izlases sastāvā kļuva par 1998.gada Pasaules kausa ieguvēju un 2000.gada Eiropas čempionu.

Ar 36 punktiem 20 spēlēs "Arsenal" pašlaik premjerlīgas kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

LETA AFP