Rēdlihi uguņo, "Dinamo" pieveic Masaļska "Jugra"
2012. gada 1. februāris, 17:21

Rēdlihi uguņo, "Dinamo" pieveic Masaļska "Jugra"

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta šīs sezonas priekšpēdējās izbraukuma sērijas otrajā spēlē Rīgas "Dinamo" ar 3:1 pieveica Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra".

Rīgas "Dinamo" labā ar divus vārtus guva Miķelis Rēdlihs, kuram arī viena rezultatīva piespēle, bet viens precīzs raidījums viņa brālim Krišjānim. Savukārt ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums. Turpretī vārtos veiksmīgu spēli aizvadīja Kriss Holts, kurš tika galā ar 22 no sāncenšu 23 metiniem. "Jugra" rindās vienīgos vārtus guva Sergejs Demagins.

"Jugra" komandas vārtus ceturtajā mačā pēc kārtas sargāja Masaļska konkurents Mihails Birjukovs, kurš atvairīja 29 metienus.

Maču aktīvāk iesāka Rīgas "Dinamo" hokejisti, kuri jau pirmajās minūtēs vairākas reizes uz ilgāku laiku iespieda "Jugra" spēlētājus savā aizsardzības zonā. Biežie uzbrukumi gan radīja robus "Dinamo" aizsardzības rindās, kā rezultātā mača ceturtajā minūtē pirmo reizi spēlē nopietni iesaistījās Kriss Holts, atvairot bīstamu pretinieku metienu no pašas vārtus priekšas. Turpmākās divas minūtes viesi pēc Jēkaba Rēdliha noraidījuma spēlēja mazākumā, pārliecinoši nosargājot savu vārtu drošību.

Pēc atgriešanās pilnā sastāvā "Dinamo" komanda turpināja uzbrukt, drīz vien nopelnot iespēju izpildīt soda metienu, kad izgājienā pret Birjukovu neatļauti kavēts tika Māris Bičevskis. Jaunais uzbrucējs gan nespēja izmantot lielisko iespēju atklāt cīņas rezultātu - viņš prata apmānīt Birjukovu, taču metiens vārtu tuvajā apakšējā stūrī izrādījās neprecīzs. Tiesa, arī pēc šāda notikumu pavērsiena viesu apņēmība uzbrukumu veidošanā nemazinājās. Rezultātu tas devas trešdaļas vidū, kad ar spēcīgu plaukstas metienu ātrā uzbrukuma noslēgumā Birjukovu pārspēja Miķelis Rēdlihs, pēc ilgāka pārtraukuma gūstot vārtus KHL čempionātā.

Pēc zaudētajiem vārtiem "Jugra" aktīvi centās pārņemt iniciatīvu, taču pie Holta sargātajiem vārtiem spēja radīt tikai vienu vārtu gūšanas iespēju. Otrā laukuma pusē "Dinamo" vēlreiz nopelnīja skaitlisko vairākumu, kura gaitā piespieda mājiniekus pie saviem vārtiem un prata gūt otros vārtus - ar spēcīgu raidījumu no zonas vidus Birjukovu pārspēja Krišjānis Rēdlihs. Tiesa, mājinieki neļāva rīdziniekiem iekārtoties komfortablās pozīcijās, jo drīz vien vienus vārtus atspēlēja, kad pēc drūzmas Holta vārtu priekšā ripu savas komandas vārtu tīklā netīšām ieraidīja Arvīds Reķis. Vārtu guvums tika ieskaitīts "Jugra" hokejistam Demaginam.

Pirmās trešdaļas pēdējās minūtes pagāja "Dinamo" uzbrukumos, kas neizmantoja viena vīra pārsvaru, taču pārliecinoši "Jugra" vārtos darbojās Birjukovs.

Otrās trešdaļas ievadā abas komandas aktīvi cīnījās par iniciatīvu, nelielam pārsvaram piederot laukuma saimniekiem. Kamēr "Jugra" hokejisti centās izveidot plašus uzbrukumus, "Dinamo" pārstāvji piekopa ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā, veicot metienus uzreiz pēc ieiešanas pretinieku aizsardzības zonā. Trešdaļas vidusdaļā viesiem izdevās mājiniekus ilgu laiku neizlaist no savas zonas, taču pašaizliedzīgā Birjukova un "Jugra" hokejistu spēle neļāva "Dinamo" nostiprināt savas pozīcijas. Otrā laukuma pusē "Dinamo" pārstāvji bloķēja teju visus laukuma saimnieku metienus pa Holta vārtiem.

Mazliet vēlāk pārsvars jau pilnībā sāka piederēt Latvijas klubam, tomēr pārliecinošā ripas kontrolēšana negādāja par ievērojamām vārtu gūšanas iespējām. Vienā no epizodēm ripa skāra Birjukova vārtu stabu, taču ceļu līdz tīklam neatrada.

Trešdaļas beigu daļā "Dinamo" hokejisti ar nelielu laika intervālu nopelnīja divus divu minūšu noraidījums, taču trijatā pret pieciem rīdzinieki spēlēja vien 16 sekundes. Ilgstoši spēlējot aizsardzībā, "Dinamo" pamanījās noorganizēt arī vienu bīstamu pretuzbrukumu, taču Gintam Meijam un Frēdrikam Varjam neizdevās tikt līdz brīvam metienam.

Izturējuši mazākumu, "Dinamo" tomēr prata gūt savus trešos vārtus, kad pēc Jāņa Sprukta teicamās individuālās spēles un acīgās piespēles ripu tukšajā vārtu stūrī raidīja Miķelis Rēdlihs, tādējādi tiekot pie sava otrā precīzā raidījuma mačā. Atlikušajā laikā iniciatīva joprojām piederēja viesiem, taču rezultāts vairs nemainījās.

Mača pēdējo trešdaļu "Dinamo" komanda sāka ar vēl vienu nopelnītu soda metienu, kad izgājienā pret Birjukovu kavēts tika Džeimijs Lundmarks. Tiesa, arī šoreiz iespēja palika neizmantota - Birjukovs pārliecinoši tika galā ar salīdzinoši vienkāršoti izpildīto uzbrucēja metienu. Kopumā "Dinamo" hokejisti centās neatvēlēt pretiniekiem teritoriālo pārsvaru, veicot aktīvu presingu pa visu laukumu un laicīgi atgriežoties savā aizsardzības zonā. Ik pa laikam spēlē iesaistījās arī Holts, taču visi uz viņa vārtiem veiktie metieni bija labi pārredzami un nesagādāja vārtsargam lielas problēmas.

Turpmākajās minūtēs labākā izdevība pavērās Ģirtam Ankipānam, ar kura metienu Birjukovs kritienā tomēr tika galā. Mazliet vēlāk uz noraidīto spēlētāju soliņa par turēšanu ar rokām bija spiests doties Miķelis Rēdlihs. Lai arī ripa "Dinamo" aizsardzības zonā atradās gandrīz visas divas minūtes, "Jugra" hokejisti pie izteiktām vārtu gūšanas iespējām tikt neprata. Gan vairākumā, gan nākamajās pāris minūtēs teju visi mājinieku metieni tika izpildīti no tālas distances, lielākai daļai no tiem tiekot nobloķētiem.

"Dinamo" turpināja piekopt aktīvu presingu, bet vienā no situācijām ripu pretinieku aizsardzības zonā pārtvēra Mārtiņš Karsums - viņa metienu vārtu tuvajā augšējā stūrī ķērājcimdā notvēra Birjukovs, glābjot savu komandu no ceturto vārtu zaudējuma. Mazliet vēlāk noraidījumu šķietami nevainīgā situācijā nopelnīja Bičevskis, tomēr arī šoreiz viesi savu vārtu drošību nosargāja, lai arī "Jugra" hokejisti Holta vārtu tuvumā veica vairākas daudzsološas izspēles.

Arī atlikušajā laikā "Dinamo" nosargāja ieņemtās pozīcijas, svinot pirmo uzvaru trīs spēlēs.

Šai spēlei Rīgas "Dinamo" treneri bija pieteikuši sešus aizsargus un 13 uzbrucējus. Sastāvs bija līdzīgs kā iepriekšējā spēlē, tikai ceturtajā maiņā Jura Štāla vietā spēlēja Roberts Bukarts, bet kā 13.uzbrucējs pieteikts tika Mārtiņš Cipulis.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon - oktobra beigās, Masaļskim ārstējot traumu, Rīgas "Dinamo" savā laukumā izcīnīja minimālu uzvaru ar rezultātu 1:0.

Ar Birjukovu vārtos Hantimansijskas komanda bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas.

Šosezon Masaļskis laukumā devies 17 mačos, vidēji ielaižot 2,41 ripu un atvairot 91,6% pretinieku metienu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda sērijas pirmajā mačā pirmdien ar 3:4 piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" vienībai.

Vēl šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" ik pēc dienas pauzes tiksies ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca jauno vienību Omskas "Avangard" un Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Pēc tam sekos februāra izlašu pārtraukums, pēc tā Rīgas "Dinamo" gaidāmas vēl divas izbraukuma spēles, bet pēdējie četri regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti savā laukumā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 46 spēlēs joprojām ieņem astoto vietu. Septītajā vietā esošā Maskavas CSKA vienība, kas aizvadījusi par vienu maču vairāk, arī izcīnījusi 65 punktus. Cīņa par septīto vietu ir svarīga, jo to ieņēmusī komanda Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīsies no tikšanās ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA klubu, kas, visticamāk, triumfēs Rietumu konferencē. Tikmēr no konferences sestajā vietā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas "Dinamo" un CSKA pašlaik atpaliek par septiņiem punktiem, bet devītajā pozīcijā esošo Slovākijas vienību Popradas "Lev" rīdzinieki apsteidz par 12 punktiem. Savukārt "Jugra" pašlaik 72 punktiem 46 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, tomēr piektajā vietā esošajai "Avangard" komandai ir tikai par trim punktiem vairāk.

Kasjauns.lv/ LETA/Foto: Ieva Čīka, Lita Krone/LETA