Austrijas hokejisti Rīgā notiekošo kvalifikāciju noslēdz ar uzvaru pār Japānu
Austrijas hokejisti Rīgā ieradās ar mērķi kvalificēties olimpiskajām spēlēm, bet divas sagrāves pret Latviju un Vāciju pilnībā pārsvītroja šīs cerības.
Hokejs
2016. gada 4. septembris, 16:19

Austrijas hokejisti Rīgā notiekošo kvalifikāciju noslēdz ar uzvaru pār Japānu

Jauns.lv

Austrijas hokeja izlase svētdien savā noslēdzošajā Rīgā notiekošā 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Japānu.

Abām komandām gan šis duelis neko neizšķīra, jo tās jau pēc piektdienas cīņām bija zaudējušas izredzes iegūt vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi.

Austrijas izlases labā pa vārtiem šajā mačā guva Mihaels Grabners, Andrēass Kristlers un Tomass Rafls.

Vēlāk plkst.18 svētdien turpat "Arēnā Rīga" cīņu par pirmo vietu turnīrā un ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm aizvadīs mājiniece Latvija, kas spēkosies pret Vāciju.

Ar sešiem punktiem divās spēlēs Latvija un Vācija ir līderes, bet Austrija ieguva trīs punktus trīs mačos, kamēr Japāna cieta trīs neveiksmes.

Latvija šī turnīra pirmajā spēlē ceturtdien ar 8:1 sagrāva Austriju, bet piektdien ar 3:1 izmocīja uzvaru pār Japānu.

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieki tika noteikti jau pēc 2015.gada pasaules čempionāta - četrgades prestižākajam notikumam automātiski kvalificējās astoņas labākās tā brīža Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ranga izlases, kā arī sacensību rīkotāja Dienvidkoreja. Savukārt pārējās trīs komandas šonedēļ tiek noskaidrotas trijos kvalifikācijas turnīros, ko rīko rangā augstāk esošās komandas.

Latvijas izlase ir piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos, kur spēlēja arī Austrijas izlase, kas iepriekšējā kvalifikācijā aiz svītras atstāja Vāciju. Tieši Sočos Latvija parādīja viscienījamāko sniegumu un guva astoto vietu.

LETA/Foto: Ieva Makare/LETA