Timermanim muguras savainojuma dēļ sezona priekšlaikus beigusies
Basketbols

Timermanim muguras savainojuma dēļ sezona priekšlaikus beigusies

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Ivars Timermanis šosezon vairs nevarēs palīdzēt Ukrainas superlīgas jaunpienācējiem Čerkasu "Mavpy", jo iedzīvojies nopietnā muguras savainojumā, vēsta klubs.

Timermanim muguras savainojuma dēļ sezona priekšla...
Ivars Timermanis iedzīvojies nopietnā muguras savainojumā.
Ivars Timermanis iedzīvojies nopietnā muguras savainojumā.

Paziņojumā minēts, ka Timermanim nepieciešams veikt operāciju, lai viņš arī turpmāk profesionāli būtu spējīgs spēlēt basketbolu.

Operāciju latvietim plānots veikts šonedēļ, bet rehabilitācijas kursam viņš tiks pakļauts kluba ārstu uzraudzībā.

Timermanis Čerkasu komandai pievienojās septembrī. 27 vietējā čempionāta spēlēs viņš vidēji guva 10,4 punktus un izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas.

Pagājušajā vasarā Timermanis pretendēja uz vietu Latvijas izlasē dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā, tomēr kā viens no pēdējiem tika atskaitīts.

Kā ziņots, pagājušās sezonas sākumā Timermanis nevarēja spēlēt smagas traumas dēļ, bet janvārī viņš pievienojās tā brīža Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienībai "Barons/O!Karte", kuras sastāvā desmit spēlēs vidēji guva 7,8 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas.

Pagājušajā sezonā "Mavpy" komanda pārliecinoši triumfēja Ukrainas augstākās līgas čempionātā, iekļūstot superlīgā, kur ar astoņām uzvarām 31 mačā pašlaik kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, 13.pozīciju.

Tikmēr Polijas čempionātā traumā iedzīvojies cits latvietis Akselis Vairogs, kuram arī pagājušajā sezonā neizdevās iekļūt valstsvienības sastāvā dalībai Eiropas čempionātā. Viņš lauzis plaukstas locītavu. Viņš nevarēs spēlēt pāris nedēļas, pēc tam vēl gaidāma rehabilitācija.

Šosezon Vairogs pārstāv Polijas komandu Vroclavas "Šlask", kuras sastāvā 27 spēlēs vidēji guvis 8,3 punktus. Komanda tomēr cer, ka Vairogam izdosies vēl palīdzēt izslēgšanas spēlēs.

Polijas čempionāta otrajā posmā, kurā komandas cīnās par 7.-14.vietu regulārās sezonas noslēgumā, "Šlask" pašlaik atrodas pašā augšgalā.

Gandrīz visu savas karjeras daļu Vairogs aizvadījis astoņkārtējā Latvijas čempionvienībā "Ventspils", kurā viņš spēlējis kopš 2002.gada, izlaižot tikai vienu sezonu. Šajā 2009./10.gada sezonā Vairogs sākumā nespēlēja nekur, vēlāk dažas spēles aizvadīja Jelgavas "Zemgale" vienībā, bet janvārī pievienojās Francijas otrās līgas klubam "JSA Bordeaux".

Pagājušajā sezonā Vairogs Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā aizvadīja 30 spēles, kurās vidēji mačā guva 9,5 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Viņš palīdzēja "Ventspils" komandai sasniegt LBL finālsēriju, kurā tā sīvā cīņā piekāpās "VEF Rīga" komandai.

Vairogs "Ventspils" komandas sastāvā divas reizes ir kļuvis par Latvijas čempionu. Pirmo reizi tas viņam izdevās 2006./07.gada sezonā, bet otro - 2008./09.gada sezonā.


LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA