Daugaviņš joprojām nespēlē; "Senators" vadībā Stenlija kausa sērijā
Hokejs

Daugaviņš joprojām nespēlē; "Senators" vadībā Stenlija kausa sērijā

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien nedevās laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla piektajā mačā, bet viņa pārstāvētā Otavas "Senators" komanda ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Ņujorkas "Rangers" vienību.

Daugaviņš joprojām nespēlē; "Senators" vadībā Sten...

­ ­ Līdz ar to "Senators" hokejisti sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar rezultātu 3-2.

Daugaviņš šajā sērijā spēlējis vien pirmajā mačā, bet nākamajos vienmēr palicis rezervē.

Šajā mačā rezultātu desmitajā minūtē atklāja Džeisons Speca, bet 56 sekundes pirms pamatlaika beigām Speca jau ieraidīja ripu tukšos vārtos un sasniedza gala rezultātu.

Savukārt uzvarētāju vārtsargs Kreigs Andersons atvairīja 41 pretinieku metienu.

Nākamais mačs, kurā "Senators" varēs pabeigt sēriju, pirmdien jau notiks Otavā. Kā ziņots, iepriekš šajā sērijā "Rangers" komanda divas reizes spēja izvirzīties vadībā, bet "Senators" abos gadījumos panāca neizšķirtu.

Kā ziņots, NHL regulārajā čempionātā "Rangers" izcīnīja uzvaru Austrumu konferencē, bet "Senators" palika astotajā pozīcijā.

Daugaviņš šosezon regulārajā čempionātā laukumā devās 65 spēlēs, gūstot piecus vārtus un veicot sešas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -2.

Daugaviņš ir iekļauts Latvijas hokeja izlases kandidātu sarakstā dalībai gaidāmajā pasaules čempionātā.

Arī pārējos sestdien aizvadītajos Austrumu konferences dueļos rezultāts kļuva 3-2. Tā piektajā ceturtdaļfināla mačā Vašingtonas "Capitals" saspringtā cīņā izbraukumā izrāva uzvaru ar 4:3 (0:0, 2:2, 1:2) pār Bostonas "Bruins", bet Floridas "Panthers" ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) savā laukumā pieveica Ņūdžersijas "Devils".

Vēl viens Latvijai nozīmīgs Austrumu konferences mačs tiks uzsākts svētdien plkst.19 pēc Latvijas laika. Tajā Filadelfijas "Flyers" savā laukumā uzņems Pitsburgas "Penguins" un mājinieku sastāvā pirmoreiz šosezon varētu doties latviešu uzbrucējs Oskars Bārtulis. "Flyers" uzvarēja sērijas pirmajos trijos mačos, bet tagad Pitsburgas klubs pietuvojies jau 2-3.

Tikmēr par otro Rietumu konferences pusfināla dalībnieci sestdien kļuva Sentluisas "Blues" komanda, kas ar 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) savā laukumā pieveica Sanhosē "Sharks" un sērijā triumfēja ar 4-1.

Savukārt vēl vienā mačā Čikāgas "Blackhawks" ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Fīniksas "Coyotes", samazinot rezultātu summā līdz 2-3. Uzvaru pagarinājuma trešajā minūtē Čikāgas klubam izrāva Džonatans Tēvs.

Kā ziņots, par pirmo konferences ceturtdaļfinālu pārvarējušo komandu piektdien kļuva Nešvilas "Predators", kas sērijā ar 4-1 pieveica Detroitas "Red Wings". Savukārt vēl vienā duelī Losandželosas "Kings" pašlaik ar 3-1 uzvar Vankūveras "Canucks".


LETA