"Knicks" varētu piedāvāt Filam Džeksonam līgumu par 50 miljoniem dolāru
Basketbols

"Knicks" varētu piedāvāt Filam Džeksonam līgumu par 50 miljoniem dolāru

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" vadība varētu piedāvāt leģendārajam trenerim Filam Džeksonam četru gadu līgumu par kopējo summu 50 miljoni ASV dolāru (26,7 miljoniem latu).

"Knicks" varētu piedāvāt Filam Džeksonam līgumu pa...

Fils Džeksons.
Fils Džeksons.

Kā vēsta ASV mediji, tas notiks tādā gadījumā, ja "Knicks" komanda nespēs pārvarēt izslēgšanas spēļu turnīra pirmo kārtu.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Knicks" ar 34 panākumiem 64 aizvadītajos mačos ieņem septīto vietu un jau ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēļu turnīrā.

Regulārajā čempionātā, kas tika saīsināts lokauta dēļ, katra komanda aizvadīs pa 66 mačiem.

Šobrīd jau zināms, ka "Knicks" basketbolisti "play-off" izcīņas pirmajā kārtā spēkosies ar Čikāgas "Bulls" vai Maiami "Heat", kas regulārā čempionāta noslēgumā ieņems pirmās divas vietas Austrumu konferencē.

Kā ziņots, līdzšinējais "Knicks" komandas galvenais treneris Maiks D'Antoni no amata atkāpās 14.martā. 60 gadus vecais speciālists Ņujorkas klubu vadīja kopš 2008.gada maija.

Pēc D'Antoni atkāpšanās par "Knicks" galvenā trenera vietas izpildītāju tika iecelts līdzšinējais D'Antoni palīgs Maiks Vudsons, kurš kādreiz bijis Atlantas "Hawks" galvenais treneris.

Tomēr jau uzreiz pēc D'Antoni atkāpšanās Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka par "Knicks" jauno galveno treneri varētu kļūt tieši Džeksons, kurš gan pēc pagājušās sezonas beidza savu trenera karjeru.

Džeksons, vadot Losandželosas "Lakers" un Čikāgas "Bulls" komandas, savā karjerā 11 reizes kļuva par NBA čempionu.

LETA/Foto: AFP/LETA