Hokejs
2012. gada 6. maijs, 22:47

Šveices hokeja izlase pieveic Baltkrieviju

Jauns.lv

Otro uzvaru pasaules hokeja čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja viena Šveices valstsvienība, kas ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) pārspēja Baltkrieviju.

Uzvaras vārtus šajā mačā 48.minūtē guva Kevins Romī, bet pirms tam divus vārtus šveiciešiem bija guvis Simons Mozers.

Savukārt Baltkrievijas labā precīzus metienus izpildīja Aleksejs Ugarovs un Konstantīns Koļcovs.

Metienu attiecībā Šveice bija pārāka ar 35:21, turklāt pirmajā trešdaļā baltkrievi realizēja vienīgo izpildīto metienu pa vārtiem.

Kā ziņots, pirms tam svētdien Helsinkos pagājušā gada čempionvienība Somija ar 1:0 uzvarēja Slovākiju.

Zīmīgi, ka visā mačā vairāk metienus pa vārtiem izdarīja Slovākija - 26:22 -, tomēr pie "sausās" spēles tika mājinieku vārtsargs Petri Vehanens.

Pirmajās divās trešdaļās Slovākija "nomētāja" pretiniekus ar attiecību 23:14. Trešajā spēles daļā slovāki īsā laikā nopelnīja trīs noraidījumus un izcīnīt neizšķirtu viņiem tā arī neizdevās.

Zīmīgi, ka, gatavojoties šī gada pasaules čempionātam, Slovākijas valstsvienība zaudēja septiņās pārbaudes spēlēs pēc kārtas un izcīnīja tikai vienu uzvaru.

Savukārt pirms tam svētdien pie savas pirmās uzvaras pasaules čempionātā tika Francijas valstsvienība, kas ar rezultātu 6:3 (3:1, 1:1, 2:1) pieveica sacensību pastarīti Kazahstānu.

Šajā mačā līdz 15.minūtei Francija spēja izvirzīties vadībā ar 3:0, tomēr trešās trešdaļas pirmajā minūtē kazahi jau samazināja pārsvaru līdz 3:4. Spēles beigu daļā gan Francija nospēlēja pietiekoši pārliecinoši, uzvaru neatdodot.

Uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem vairākumā izcēlās aizsargs Kevins Hekvefeils, bet pa reizei precīzi bija Nikolā Bešs, Saša Treils, Žiljēns Derosjērs un Pjērs-Eduārs Belemārs.

Savukārt Kazahstānai ar gūtajiem vārtiem palīdzēja Vadims Krasnoslobodcevs, Fjodors Polišuks un Talgats Žajlauovs.

Šajā mačā Francijai bija arī ievērojams pārsvars metienu attiecībā - 41:23.

Šīs grupas kopvērtējumā pašlaik pirmās divas vietas ar sešiem punktiem ieņem Šveice un Somija, tām ar pieciem punktiem seko ASV, bet attiecīgi četri un trīs punkti ir Kanādas un Francijas rēķinā. Tikmēr bez punktiem joprojām atrodas Slovākija, Baltkrievija un Kazahstāna.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

LETA