Hokejs
2012. gada 9. maijs, 18:50

Slovākijas hokeja izlase smagā cīņā pieveic Kazahstānu

Jauns.lv

Otro uzvaru pasaules čempionātā trešdien izcīnīja Slovākijas hokeja izlase, kas Helsinku grupas mačā ar rezultātu 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) smagā cīņā pieveica Kazahstānas valstsvienību.

Rezultātu jau spēles otrajā minūtē atklāja slovāks Dominiks Granjaks, bet desmit minūtes vēlāk Jevgēņijs Rimarevs panāca neizšķirtu. Mača 38.minūtē Libors Hudāčeks atjaunoja vadību Slovākijas izlasei, tomēr trešās trešdaļas ceturtajā minūtē Konstantīns Puškarjovs vēlreiz atjaunoja līdzsvaru rezultātā.

Četras minūtes vēlāk Tomašs Kopeckis atkal vadībā izvirzīja Slovākiju, bet 13 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām Kopeckis bija precīzs vairākumā, pieliekot punktu šim mačam.

Slovākijai šajā mačā bija pārsvars arī metienu attiecībā - 32:22.

Kā ziņots, iepriekšējā spēlē Slovākijas izlase ar 4:2 negaidīti pieveica čempionāta pirmos mačus ļoti pārliecinoši aizvadījušo ASV valstsvienību.

Tikmēr Kazahstānas hokejistiem šis bija ceturtais zaudējums četros mačos.

Zīmīgi, ka, gatavojoties šī gada pasaules čempionātam, Slovākijas valstsvienība zaudēja septiņās pārbaudes spēlēs pēc kārtas un izcīnīja tikai vienu uzvaru.

Vēl vienā Helsinku apakšgrupas spēlē trešdien plkst.20.15 savā starpā tiksies Kanāda un Šveice.

Šajā grupā kopvērtējumā šobrīd Somija ar deviņiem punktiem atrodas līderpozīcijā, tai ar septiņiem punktiem seko Kanāda, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Šveice un Slovākija. Pie pieciem punktiem tikusi ASV izlase, pa trīs punktiem ir Francijas un Baltkrievijas rēķinā, bet bez punktiem joprojām atrodas Kazahstāna.

Šā gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šā gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-8.vietu, čempionāts būs noslēdzies, turklāt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

LETA