Hokejs
2012. gada 10. maijs, 18:36

ASV hokejisti pasaules čempionāta mačā pieveic Baltkrieviju

Jauns.lv

ASV hokeja izlase pasaules čempionāta Helsinku apakšgrupas cīņā ceturtdien ar rezultātu 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) pārspēja Baltkrieviju.

Šo cīņu amerikāņi iesāka ļoti pārliecinoši un septītajā minūtē pēc Džastina Abdelkeidera un Kema Etkinsona precīziem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, turklāt jau desmitajā minūtē baltkrievi veica vārtsarga maiņu, kad Andreja Mezina vietā laukumā devās Vitālijs Kovaļs.

Tomēr pirmās trešdaļas beigās vienus vārtus baltkrieviem atguva Aleksejs Kaļužnijs, savukārt otrās trešdaļas trešajā minūtē Aleksejs Ugarovs jau panāca izlīdzinājumu. Vadību amerikāņi atguva vien pusotru minūti pirms otrās trešdaļas beigām, kad precīzs bija Neits Tompsons.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē Baltkrievijas izlasei bija iespēja pusminūti spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem, tomēr to viņi nespēja izmantot un cīņas beigās ASV ar diviem vārtu guvumiem nostiprināja uzvaru - precīzi bija Bobijs Raiens un Pols Ščasnijs. Vienus vārtus baltkrievi gan atguva desmit sekundes pirms pamatlaika beigām, kad, spēlējot sešatā pret trijiem pretiniekiem, ripu vārtos izdevās ieraidīt Jevgēņijam Koviršinam.

Kā ziņots, vēl vienā šīs apakšgrupas mačā plkst.20.15 savstarpējo dueli uzsāks Francijas un Somijas valstsvienības (tiešraidē "Viasat Sport Baltic").

Tagad šajā grupā kopvērtējumā Kanāda ar desmit punktiem četrās spēlēs atrodas līderpozīcijā, tai punktu zaudē Somija, bet ASV ar astoņiem punktiem pakāpās uz trešo vietu. Pa sešiem punktiem izcīnījušas Šveice un Slovākija, pa trīs punktiem iekrājušas Francija un Baltkrievija, bet bez punktiem joprojām atrodas Kazahstāna.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

LETA