Abi Latvijas pludmales volejbola pāri uzvar savās "Grand Slam" posma apakšgrupās
Citi sporta veidi

Abi Latvijas pludmales volejbola pāri uzvar savās "Grand Slam" posma apakšgrupās

Jauns.lv

bi Latvijas pludmales volejbola pāri piektdien uzvarēja savās Pekinā notiekošā "Grand Slam" posma apakšgrupās, nodrošinot sev vietu 16 labāko sportistu vidū.Abi Latvijas pludmales volejbola pāri uzvar savās "Grand Slam" posma apakšgrupās.

Abi Latvijas pludmales volejbola pāri uzvar savās ...
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš jau pirms pēdējās spēlēs bija nodrošinājuši vietu sacensību nākamajā kārtā.
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš jau pirms pēdējās spēlēs bija nodrošinājuši vietu sacensību nākamajā kārtā.

Ar 17. numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins J apakšgrupas trešās kārtas mačā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:15) pārliecinoši pieveica Igoru Ernandesu un Hesusu Fanje no Venecuēlas, kuri izlikti ar 32.numuru.

Pirms tam Samoilovs/Sorokins pirmajā kārtā ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās vāciešiem Davidam Klempereram un Ērikam Korengam, kuriem turnīrā ticis 16.numurs, bet otrās kārtas mačā negaidīti ar 2-0 (21:14, 21:17) pārspēja olimpiskos čempionus amerikāņus Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru, kas izlikti ar pirmo numuru.

Neskatoties uz vienu piedzīvoto zaudējumu, Samoilovs/Sorokins uzvarēja apakšgrupā un automātiski sasniedza astotdaļfinālu - Latvijas sportisti un amerikāņi izcīnīja pa divām uzvarām, bet pārējie abi pāri izcīnīja pa vienam panākumam.

Zīmīgi, ka pagājušajā nedēļā notikušajā Šanhajas "Grand Prix" Samoilovs/Sorokins pieveica vāciešus ar rezultātu 2-0 (26:24, 21:19), bet piekāpās olimpiskajiem čempioniem ar 0-2 (12:21, 12:21).

Interesantu faktu par piektdienu Samoilovs atklājis savā mājaslapā internetā. Latvijas un Venecuēlas spēle, kā arī vāciešu un amerikāņu spēle notikusi uz blakus kortiem un pēc ātras uzvaras savā duelī Samoilovs un Sorokins gājuši skatīties otru maču, kurā viņiem bijis izdevīgi, lai uzvar Rodžerss un Dalhauzers.

"Pirmajā setā amerikāņi uzvarēja, bet otrajā nokļuva zaudētājos ar 10:17. Pie rezultāta 11:17 komandas mainījās pusēm, un vācietis Klemperers ieraudzīja, ka mēs skatāmies spēli, uzsmaidīja un uzmirkšķināja Ruslanam ar aci," stāsta Samoilovs. "Pēc tam viņi vairs dabūja tikai vienu punktu, un amerikāņi uzvarēja setā ar 21:18. Pēc spēles Dalhauzers pienāca pie manis, apsveica ar pirmo vietu grupā, novēlēja izbaudīt brīvo vakaru un palūdza nopirkt viņam kaut ko garšīgu par spēli pret vāciešiem."

Tikmēr ar 20.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien zaudēja M grupas trešās kārtas cīņā, ar 1-2 (21:16, 21:23, 16:18) smagā cīņā piekāpās austrāliešiem Semam Bēmam un Aizakam Kapam, kuri izlikti ar 29.numuru.

Kā ziņots, pirms tam Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-1 (21:13, 27:29, 15:9) pieveica čehus Petru Benešu un Premislu Kubalu, kuriem turnīrā ticis 13.numurs, un ar 2-0 (23:21, 21:15) pieveica spēcīgos spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Līdz ar to arī Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja savā apakšgrupā un automātiski iekļuva astotdaļfinālā. Šajā grupā pie divām uzvarām tika Pļaviņš/Šmēdiņš, kā arī Benešs/Kubals, bet abi pārējie dueti izcīnīja pa vienam panākumam.

Zīmīgi, ka pret Čehijas duetu Pļaviņš/Šmēdiņš pagājušajā nedēļā cīnījās arī Šanhajas "Grand Slam", toreiz piedzīvojot zaudējumu ar 0-2 (25:27, 19:21).

Pirms tam Samoilovs/Sorokins sekmīgi pārvarēja Pekinas "Grand Slam" posma kvalifikāciju, bet Pļaviņš/Šmēdiņš sacensības sāka no pamatturnīra.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlē pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupu uzvarētāji automātiski garantē sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Savukārt volejbolistu duetiem, kas apakšgrupā būs palikuši ceturtajā vietā, turnīrs beigsies ar dalītu 25.-32.vietu.

Abiem Latvijas duetiem astotdaļfināla mači gaidāmi sestdien.

Sieviešu kvalifikāciju otrdien nepārvarēja Latvijas sportistes Inguna Minusa un Inese Jursone, kuras pirmajā kārtā ar rezultātu 0-2 (13:21, 17:21) piekāpās Nīderlandes duetam Madeleinai Mepelinkai/Sofijai van Gestelei.

Kā jau daudzos sporta veidos, arī pludmales volejbolā šogad galvenās sacensības būs Londonas olimpiskās spēles. Pēc pasaules čempionāta, kas noslēgsies 17.jūnijā, Londonas Olimpiādei būs kvalificējušies pa 16 FIVB ranga labākajiem duetiem vīriešu un sieviešu konkurencē, tomēr vienu valsti varēs pārstāvēt tikai pa diviem duetiem. Šobrīd FIVB olimpiskajā rangā Pļaviņš/Šmēdiņš, kā arī Samoilovs/Sorokins atrodas labāko 16 vidū, kamēr Minusa/Jursone ieņem vietu tālu aiz vēlamās.

Ja sportistiem neizdosies kvalificēties pēc ranga, pēc tam tos sagaidīs smagas cīņas Kontinentālajā kausā.

LETA/Foto: fivb.org