Šķēpmetējam Sirmajam labs rezultāts un uzvara Igaunijas Zelta līgas pirmajā posmā
Zigismunds Sirmais sacensībās Igaunijā uzvarēja ar ļoti augstvērtīgu rezultātu.
Citi sporta veidi
2012. gada 30. maijs, 08:41

Šķēpmetējam Sirmajam labs rezultāts un uzvara Igaunijas Zelta līgas pirmajā posmā

Jauns.lv

Latvijas jaunais šķēpmetējs Zigismunds Sirmais otrdien ar rezultātu 84,06 metri izcīnīja uzvaru Igaunijas "Bigbank" Zelta līgas vieglatlētikā vasaras sezonas pirmajā posmā.

Tālāk par Sirmo šosezon spējuši mest tikai septiņi šķēpmetēji pasaulē.

Pasaules junioru rekordists tuvāko sekotāju Ivanu Zajcevu no Uzbekistānas, kurš sasniedza jaunu personisko rekordu, apsteidza par 1,39 metriem. Piektajā vietā ar 74,54 metrus tālu metienu palika Ainārs Kovals, bet 12.vietu ieņēma vēl viens Latvijas sportists Intars Išejevs.

Tāpat Latvijas sportisti pie uzvarām tika arī kārtslēkšanā, 3000 metru šķēršļu skrējienā un 1500 metru distancē.

1500 metros panākumu izcīnīja Dmitrijs Jurkevičs, kurš finišēja pēc trim minūtēm un 43,40 sekundēm.

3000 metru šķēršļu skrējienā sievietēm ātrākā bija Poļina Jeļizarova, kura finišu sasniedza deviņās minūtēs un 52,54 sekundēs.

Savukārt kārtslēkšanā vīriešiem Latvijas sportisti tika pie dubultuzvaras - labākais ar 5,24 metriem bija Mareks Ārents, bet otro vietu ar 5,04 punktiem izcīnīja Pauls Pujāts.

Augstlēkšanā vīriešiem, Normunds Pūpols pārvarēja latiņu 2,11 metru augstumā un ieguva trešo vietu. Savukārt sievietēm Valērija Linkeviča 800 metru skrējienā ierindojās trešajā vietā, bet Undīne Dindune augstlēkšanā ieguva ceturto vietu.

Daudzcīņniece Aiga Grabuste veiksmīgi startēja tāllēkšanā, par četriem centimetriem pārspējot trešās vietas ieguvējas rezultātu un ar 6,27 metru tālu lēcienu iegūstot otro vietu. Savukārt 200 metru skrējiens Grabustei nebija tik veiksmīgs un viņa ierindojās sestajā vietā.

Kā ziņots, "Bigbank" Zelta līga ir Baltijas lielākās vieglatlētikas sacensības. Vasaras sezona šogad risināsies četrās kārtās.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA