Romas pāvests: futbols māca cienīt vienam otru un nest upuri kopējai lietai
Futbols ir arī brālības un mīlestības iemiesojums, Vatikāna radio sacīja Romas pāvests Benedikts XVI.
Futbols

Romas pāvests: futbols māca cienīt vienam otru un nest upuri kopējai lietai

Jauns.lv

Romas pāvests Benedikts XVI pirms Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra sākuma izplatītajā vēstījumā futbolu salīdzināja ar skolu, kas cilvēkiem māca cienīt vienam otru un nest personisku upuri komandas interešu labā.

Romas pāvests: futbols māca cienīt vienam otru un ...

Futbols ir arī brālības un mīlestības iemiesojums, Vatikāna radio sacīja Vācijā dzimušais pāvests, kura priekštecis Jānis Pāvils II jaunībā bija itin meistarīgs vārtsargs.

"Tāds komandu sporta veids kā futbols ir svarīga skola, lai mācītu cilvēkiem cienīt vienam otru, tostarp arī pretinieku, mācītu upurēties citu labā, kā arī novērtētu katru elementu, kas veido komandu," teica Benedikts XVI, kurš par pāvestu kļuva 2005. gada aprīlī pēc Jāņa Pāvila II nāves.

"Tas ir kas tāds, kas ļauj apiet cilvēku attiecībām bieži vien raksturīgo individuālo loģiku un egoismu, aizstājot to ar brālību un mīlestību, kas vienmēr veicina patiesu labestību," futbolu raksturoja pāvests. "Brālība, augstsirdība, godīgums un cieņa pret ķermeni nešaubīgi ir katra sportista neatņemamas īpašības," viņš piebilda.

EČ finālturnīrs piektdien sāksies Varšavā ar Polijas un Grieķijas  izlašu spēli. Turnīrs, kurā piedalās 16 valstsvienību, Polijā un Ukrainā ilgs līdz 1.jūlijam.

BNS/Foto: EPA/LETA