Basketbols
2012. gada 4. jūlijs, 09:16

Lietuvas basketbola izlasei pārliecinoša uzvara pirmajā olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēlē

Jauns.lv

Ar pārliecinošu uzvaru Venecuēlā notiekošo Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru otrdien iesāka Lietuvas vīriešu basketbola izlase.

Pirmajā mačā lietuvieši ar rezultātu 100:82 (23:21, 26:15, 31:28, 20:18) pārspēja sacensību saimnieci Venecuēlu.

Šajā mačā pārliecinoši rezultatīvākais uzvarētājiem ar 28 gūtajiem punktiem bija Lins Kleiza, bet Venecuēlas labā ar 24 punktiem izcēlās Greiviss Vaskess, kurš ikdienā spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Ņūorleānas "Hornets".

Otrajā B apakšgrupas cīņā Lietuva trešdien sacentīsies ar Nigērijas izlasi, kas pirms tam ar 69:71 piekāpās Venecuēlai.

Turnīrā startē 12 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Pēc viena apļa izspēles katras grupas divas spēcīgākās komandas sasniegs ceturtdaļfinālus, bet šo cīņu uzvarētāji automātiski kvalificēsies Olimpiādei. Savukārt ceturtdaļfinālu zaudētāji sadalīs vēl vienu ceļazīmi uz Londonu.

Pēc pirmajām divām sacensību dienām ceturtdaļfinālam jau kvalificējušās Puertoriko, Grieķijas, Krievijas un Dominikānas Republikas komandas. Savukārt cerības uz ceturtdaļfinālu jau zaudējušas Jordānija un Dienvidkoreja.

Bez B grupas pašlaik skaidrība vēl nav arī D apakšgrupā, kurā sacenšas Angola, Maķedonija un Jaunzēlande.

Ja Lietuva sasniegs ceturtdaļfinālu, tajā tai būs jāspēkojas ar Puertoriko vai Grieķiju.

Londonas olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā spēlēs 12 komandas. Tam jau ir kvalificējusies mājinieku Lielbritānijas izlase, esošie pasaules čempioni ASV basketbolisti, Āfrikas čempioni Tunisija, Dienvidamerikas pārstāvji Argentīna un Brazīlija, Okeānijas čempioni Austrālija, Eiropas pārstāvji Spānija un Francija, kā arī Āzijas spēcīgākā vienība Ķīna.

Londonas Olimpiādes vīriešu basketbola turnīrs norisināsies no 28.jūlija līdz 12.augustam.

LETA