NBA veterāns Rejs Alens karjeru turpinās Maiami "Heat"
Rejs Alens kļūs par ievērojumu pastiprinājumu NBA čempioniem Maiami „Heat”.
Basketbols
2012. gada 7. jūlijs, 16:12

NBA veterāns Rejs Alens karjeru turpinās Maiami "Heat"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Maiami "Heat" sastāvu papildinājusi ar pieredzējušo aizsargu Reju Alenu.

Abas puses parakstījušas līgumu uz trijiem gadiem par 9,5 miljoniem dolāru (5,32 miljoniem latu).

Iepriekšējās piecas sezonas 36 gadus vecais Alens pavadīja Bostonas "Celtics" komandā, kas viņam piedāvāja divu gadu līgumu par 12 miljoniem dolāru (6,73 miljoniem latu).

Tomēr Alens ceturtdien tikās ar "Heat" kluba vadību un izlēma pievienoties līgas čempioniem.

Aizvadītajā sezonā Alens "Celtics" komandas sastāvā piedalījās 46 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 14,2 punktus, izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu un veica 2,4 rezultatīvas piespēles.

Savukārt 18 izslēgšanas turnīra mačos Alena kontā 10,7 punkti un 4,1 bumba zem groziem.

Vēl savas karjeras laikā Alens ir pārstāvējis arī Milvoki "Bucks" un Sietlas "Supersonics" komandas.

Savas līdzšinējās karjeras laikā Alens ir piedalījies 1148 regulārā čempionāta spēlēs, vidēji gūstot 20,0 punktus, izcīnot 4,2 atlēkušās bumbas un veicot 3,6 piespēles.

Kā ziņots, "Heat" nupat aizvadītās sezonas NBA finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica Oklahomasitijas "Thunder" vienību, otro reizi kluba vēsturē izcīnot čempionu titulu.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja arī 2005./2006.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Līdz ar to komanda piedalījās savā otrajā finālā pēc kārtas.

LETA/Foto: AFP/LETA