Citi sporta veidi

Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā. FOTO

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu astotdaļfināla cīņā piektdien ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru.

Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst olimpisko spēļu ceturtdaļf...

Līdz ar to Pļaviņš/Šmēdiņš šajā Olimpiādē sev jau nodrošinājuši vismaz dalītu piekto vietu. Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņš pārī ar Aleksandru Samoilovu izcīnīja devīto pozīciju.

Pļaviņš/Šmēdiņš sacensībās izlikti ar 17.numuru, savukārt Norvēģijas duetam Londonas Olimpiādes turnīrā ticis 18.numurs.

Pirmā seta sākumā latvieši nonāca zaudētājos ar 1:3, tomēr ātri vien spēja līdzsvarot cīņas gaitu un panāca neizšķirtu, bet vēl pēc pāris izspēlēm izvirzījās arī vadībā ar 10:9. Nākamajā izspēlē pie punkta tika Norvēģijas duets un komandas devās tehniskajā pārtraukumā, bet pēc tā turpinājās līdzvērtīgā spēkošanās un nevienam duetam neizdevās iekrāt lielu pārsvaru. Pie neizšķirta rezultāta 13:13 norvēģiem izdevās gūt divus punktus pēc kārtas un izvirzīties vadībā ar 15:13, taču nākamajās izspēlēs Latvijas sportisti ne tikai panāca neizšķirtu, bet spēja pārņemt arī vadību ar 18:16. Pēc tam Pļaviņš/Šmēdiņš tika arī pie trim setbumbām, no kurām tika izmantota otrā - 21:18.

Arī otrā seta ievadā Pļaviņš/Šmēdiņš nonāca iedzinēju lomā ar 1:3, taču pēc desmit izspēlēm jau bija vadībā ar 6:4. Šajā brīdī Norvēģijas duets pieprasīja pārtraukumu, kas nāca par labu latviešiem, kuri arvien sekmīgāk sāka darboties uz uzbrukumā un panāca komfortablu septiņu punktu pārsvaru - 14:7. Nonākuši neapskaužamā situācijā, Skārlunns un Spinnangrs paņēma vēl vienu pārtraukumu, bet pēc tā izcēlās ar vairākām sekmīgām darbībām uzbrukumā un pietuvojās līdz 12:17. Uzreiz sekoja Latvijas dueta pārtraukums, pēc kura Pļaviņš/Šmēdiņš guva divus punktus pēc kārtas un nonāca divu punktu attālumā līdz uzvarai cīņā - 19:12. Pēc tam divus punktus pēc kārtas guva norvēģi, tomēr tuvāk viņi gan netika un Pļaviņš/Šmēdiņš tika pie sešām mačbumbām. Latvijas duets pie uzvaras tika, izmantojot trešo no tām - 21:16.

Ceturtdaļfinālā pirmdien Pļaviņš/Šmēdiņš spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu vai Konstantīnu Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas.

Iepriekš Pļaviņš/Šmēdiņš ar trim uzvarām trīs spēlēs E apakšgrupas cīņas noslēdza ar izcīnītu pirmo vietu savā grupā.

Savukārt Skārlunns/Spinnangrs ar diviem panākumiem F grupā ieņēma otro pozīciju.

Kā ziņots, otrs Latvijas duets Samoilovs/Ruslans Sorokins, kuram Londonā ticis 16.numurs, astotdaļfināla mačā sestdien tiksies ar šī gada Eiropas čempioniem Jūliusu Brinku un Jonasu Rekermanu no Vācijas, kuri izlikti ar trešo numuru.

Iepriekš Samoilovs/Sorokins D apakšgrupā trijās cīņās izcīnīja divas uzvaras, tomēr palika vien trešajā vietā. Tas gan Latvijas duetam kā vienam no diviem labākajiem trešajā vietā palikušajiem pāriem neliedza automātiski iekļūt astotdaļfinālā.

Tikmēr Brinks/Rekermans C grupas cīņās tika pie trim uzvarām, ieņemot pirmo vietu.

Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā


LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA