Fantastika! Pļaviņš/Šmēdiņš olimpisko spēļu pusfinālā. FOTO
Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš turpina cīņu par medaļām.
Citi sporta veidi

Fantastika! Pļaviņš/Šmēdiņš olimpisko spēļu pusfinālā. FOTO

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfināla mačā pirmdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:18, 15:11) uzvarēja spēcīgos amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu.

Fantastika! Pļaviņš/Šmēdiņš olimpisko spēļu pusfin...

Līdz ar to Latvijas duets sasniedzis pusfinālu, kur otrdien spēkosies ar brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri Londonas turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

Pļaviņš/Šmēdiņš sacensībās izlikti ar 17.numuru, savukārt ASV duetam Londonas Olimpiādes turnīrā ticis ceturtais numurs.

Cīņas ievadā Latvijas duets nonāca zaudētājos ar 1:3, tomēr turpinājumā spēja līdzsvarot mača gaitu un panāca neizšķirtu 5:5. Pārņemt vadību Pļaviņam/Šmēdiņam gan neizdevās, jo amerikāņi ieguva divu punktu pārsvaru, bet pēc pāris nākamajām izspēlēm Gibam/Rozentālam bija trīs punktu pārsvars (12:9). Šajā brīdī sportisti devās tehniskajā pārtraukumā, bet pēc tā amerikāņi turpināja spēlēt nedaudz sekmīgāk un panāca piecu punktu pārsvaru (17:12).

Pirmā seta turpinājumā Pļaviņš/Šmēdiņš guva trīs punktus pēc kārtas un pietuvojās līdz 15:17, kas piespieda ASV duetu ņemt pusminūtes pārtraukumu. Pēc tā punktu guva latvieši, taču nākamajās izspēlēs Gibs/Rozentāls panāca 19:17, bet pēc Šmēdiņa kļūdas servē amerikāņi tika pie trim setbumbām - 20:17. Latvijas duetam izdevās atspēlēt divas no tām, tomēr ar trešo setbumbu ASV duets noslēdza setu savā labā.

Otrā seta ievadā Pļaviņš/Šmēdiņš pirmo reizi šajā cīņā izvirzījās vadībā ar 2:1, tomēr ASV duetam ātri izdevās atspēlēties un pārņemt arī vadību 4:3 un 5:4. Turpinājumā spēle ritēja līdzīgi, bet pēc 16 izspēlēm latvieši bija priekšā ar 9:7. Tiesa, iekrāt lielāku pārsvaru Pļaviņam un Šmēdiņam neļāva pašu pieļautās kļūdas, līdz ar to cīņa ritēja līdzīgi un vadībā pārmaiņus atradās abas komandas, bet pārsvarā rezultāts bija neizšķirts - 12:12, 14:14 un 16:16.

Turpinājumā Pļaviņš/Šmēdiņš guva divus punktus pēc kārtas un panāca divu punktu pārsvaru (18:16), tomēr amerikāņi izcēlās ar labām darbībām uzbrukumā, izlīdzinot rezultātu 18:18. Latvijas sportisti uzreiz paņēma pusminūtes pārtraukumu, kas deva vēlamo rezultātu un Pļaviņš/Šmēdiņš tika pie divām setbumbām, no kurām viņi izmantoja jau pirmo - 21:18.

Izšķirošo, trešo, setu Pļaviņš/Šmēdiņš sāka ar labām emocijām un ātri vien izvirzījās vadībā ar 3:1 un 4:2, bet pēc astoņām izspēlēm latviešiem bija četru punktu pārsvars (6:2). Turpinājumā ar vairākiem labiem uzbrukumiem izcēlās Gibs/Rozentāls un pietuvojās līdz 5:7, kas piespieda Latvijas duetam paņemt pārtraukumu. Pēc tā Pļaviņš/Šmēdiņš saglabāja 2-3 punktu pārsvaru, bet pēc 19 izspēlēm latviešiem bija vadībā ar piecu punktu pārsvaru - 12:7. Tomēr ASV duets nepadevās un ar agresīvu spēli uzbrukumā pietuvojās līdz 10:12. Tomēr vēl tuvāk Gibs/Rozentāls gan netika, jo Pļaviņš/Šmēdiņš lieliski spēlēja gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kas ļāva tikt pie četrām mačbumbām. Latvijas duets pie uzvaras tika, izmantojot otro no tām - 15:11.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš astotdaļfināla cīņā aizvadītajā piektdienā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru, kuri bija izlikti ar 18.numuru. Savukārt Gibs/Rozentāls astotdaļfinālā sestdien ar 2-0 (21:14, 22:20) uzvarēja Konstantīnu Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas, kuriem šajā turnīrā bija ticis 22.numurs.

Savukārt otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins astotdaļfināla mačā sestdien ar 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja šī gada Eiropas čempioniem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam. Latvijas duets dalību Londonas Olimpiādē līdz ar to noslēdza dalītā devītajā vietā.

Interesanti, ka apakšgrupas sacensībās Samoilovs/Sorokins tikās ar Gibu/Rozentālu, piedzīvojot zaudējumu ar 0-2 (10:21, 16:21).

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrs ilgs līdz ceturtdienai.

Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā


LETA/Foto: EPA/LETA