Citi sporta veidi

Par olimpiskajiem čempioniem pludmales volejbolā kļūst Samoilova/Sorokina pāridarītāji Brinks un Rekermans

Jauns.lv

Par Londonas olimpisko spēļu vīriešu pludmales volejbola sacensību uzvarētājiem ceturtdien kļuva šī gada Eiropas čempioni Jūliuss Brinks/Jonass Rekermans no Vācijas, kuri iepriekš astotdaļfinālā uzvarēja latviešus Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu.

Par olimpiskajiem čempioniem pludmales volejbolā k...

Ar trešo numuru izliktais Vācijas duets finālā ar 2-1 (23:21, 16:21, 16:14) uzvarēja turnīra galvenos favorītus, brazīliešus Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu.

Pēc spēles vēl aptuveni divas minūtes pieredzējušais Regu turpināja protestēt par pēdējo cīņas izspēli, uzskatot, ka tiesneši pieņēmuši nepareizu lēmumu, neieskaitot brazīliešiem gūtu punktu.

Šī ir pirmā reize olimpisko spēļu pludmales volejbola sacensību vēsturē, kad zeltu izcīna Eiropas duets.

Kā zināms, bronzu turnīrā izcīnīja Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri mačā par trešo vietu ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:19, 15:11) uzvarēja Ričardu Šuilu un Reineru Numerdoru no Nīderlandes.

Pirms tam Pļaviņš/Šmēdiņš pusfināla spēlē ar 0-2 (15:21, 20:22) zaudēja Čeruti/Regu, bet Nīderlandes duets ar rezultātu 0-2 (14:21, 16:21) piekāpās Brinkam/Rekermanam.

Pēc finālspēles no laukuma tika noņemts tīkls un tā stabi, uzliekot koka grīdu un pjedestāla pakāpienus.

Kā ziņots, arī visās iepriekšējās vasaras olimpiādēs, kurās pēc neatkarības atjaunošanas startējusi Latvijas delegācija, tā spējusi izcīnīt medaļas - 1992.gadā Barselonā Latvijas sportisti izcīnīja divus sudrabus un vienu bronzu, Atlantā Ivans Klementjevs izcīnīja sudraba medaļu, Sidnejā Latvijas kontā pa vienai zelta, sudraba un bronzas medaļai, Atēnās - četri sudrabi, bet Pekinā atkal tika savākts pilns medaļu komplekts.

Samoilovs/Sorokins Olimpiādē ierindojās dalītā devītajā vietā.

Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņa un Samoilova duets ieņēma devīto pozīciju.

LETA