Šmēdiņš labprāt palīdzētu volejbola izlasei, Pļaviņš liek punktu zāles volejbolam
Jānis Šmēdiņš (pa kreisi) pagaidām nezina, kur aizvadīs zāles volejbola sezonu.
Citi sporta veidi

Šmēdiņš labprāt palīdzētu volejbola izlasei, Pļaviņš liek punktu zāles volejbolam

Jauns.lv

Ja Latvijas volejbola izlases spēles šoruden sāktos nedaudz vēlāk, Londonas olimpisko spēļu bronzas godalgas ieguvējs pludmales volejbolā Jānis Šmēdiņš būtu gatavs tai palīdzēt.

Šmēdiņš labprāt palīdzētu volejbola izlasei, Pļavi...

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu mačā par trešo vietu ceturtdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:19, 15:11) uzvarēja Ričardu Šuilu un Reineru Numerdoru no Nīderlandes, izcīnot bronzas godalgas.

Šī ir Latvijas pirmā medaļa Londonas Olimpiādē.

Savukārt Latvijas izlase septembrī divos izbraukumos aizvadīs 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, bet gatavošanos sacensībām vienība sāka jau jūlija vidū.

"Izlase ir nedaudz par ātru. Būtu kvalifikācijas turnīrs oktobrī, tad pilnīgi iespējams, ka palīdzētu," pēc Olimpiādes noslēguma pastāstīja Šmēdiņš.

Pludmales volejbolisti Pļaviņš/Šmēdiņš spraigā cīņā tiek pie bronzas

Viņam pašlaik vēl nav līguma ziemas sezonai, un sportists nezina, ko darīs. "Līguma man nav. No sākuma jāatpūšas, jāizvēdina galva un jāsāk domāt."

Jau kopš 16 gadu vecuma Šmēdiņš ir spēlējis bez apstājas - vasarā pludmales volejbols, bet no rudens līdz pavasarim zāles volejbols.

"Dažreiz prasās pamainīt zāli ar pludmali un otrādi. Ķermenim gan tas ir daudz grūtāk nekā prātam. Jau kopš 16 gadu vecuma neesmu atpūties, bet, kamēr veselība ļauj, jāspiež ārā," secināja Šmēdiņš.

Tikmēr Pļaviņš pēdējos gados zāles volejbolu spēlē tikai dažreiz, bet tagad viņš uzsvēra, ka profesionāli to vairs nedarīs nekad, cerot uz vēl, iespējams, pat trim olimpiskajiem cikliem pludmalē.

"Aizmirstu klasisko volejbolu, jo ceru, ka tagad būs iespēja piesaistīt sponsorus pludmalei," stāstīja Pļaviņš. "Mans elks ir brazīlietis Emanuels Regu. Viņam ir ļoti laba kondīcija arī 39 gados."

Pļaviņš pēdējās ziemas spēlējis Turcijas pludmales volejbola līgā. Sportists atzina, ka jau pirms Olimpiādes viņš praktiski bija panācis vienošanos par došanos tur arī gaidāmajā ziemā. "Tagad viņi tiešām mani nelaidīs prom."

Kā ziņots, arī visās iepriekšējās vasaras olimpiādēs, kurās pēc neatkarības atjaunošanas startējusi Latvijas delegācija, tā spējusi izcīnīt medaļas - 1992.gadā Barselonā Latvijas sportisti izcīnīja divus sudrabus un vienu bronzu, Atlantā Ivans Klementjevs izcīnīja sudraba medaļu, Sidnejā Latvijas kontā pa vienai zelta, sudraba un bronzas medaļai, Atēnās - četri sudrabi, bet Pekinā atkal tika savākts pilns medaļu komplekts.

LETA/Foto: AFP/LETA