Rīgas "Dinamo" ar maču pret "Spartak" sāks dalību Ņižņijnovgorodas turnīrā
Kopumā pirms jaunās sezonas Rīgas
2012. gada 14. augusts, 11:55

Rīgas "Dinamo" ar maču pret "Spartak" sāks dalību Ņižņijnovgorodas turnīrā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien Krievijas pilsētas Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņas pirmajā spēlē tiekas ar Maskavas "Spartak".

Mačs sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika.

Turnīra turpinājumā trešdien Rīgas "Dinamo" tiksies ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto KHL čempionvienību Maskavas "Dinamo", bet piektdien samēros spēkus ar vietējo komandu "Torpedo".

Pēc viena apļa turnīra sestdien notiks spēles par vietām.

Rīgas "Dinamo" uz šo turnīru devusies ar 28 spēlētājiem. Komandas rindās turnīrā piedalīsies divi

vārtsargi

- Mīkaels Telkvists un Māris Jučers -, deviņi

aizsargi

- Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Jēkabs Rēdlihs, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš un Mārtiņš Porejs -, kā arī 17

uzbrucēji

- Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Roberts Bukarts, Niklass Luseniuss, Raitis Ivanāns, Elvijs Biezais, Andris Džeriņš, Gints Meija, Juris Upītis, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Ģirts Ankipāns un Miks Lipsbergs.

Salīdzinot ar komandas sastāvu, kas jaunajai sezonai līdz šim gatavojās Latvijā, sastāvā nav iekļauts aizsargs Mārtiņš Jakovļevs un uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Rīgas "Dinamo" komanda 23.jūnijā Valmierā sāka savu pirmo treniņnometni, bet līdz šim tā aizvadījusi divas pārbaudes spēles, ar rezultātu 1:2 Daugavpilī zaudējot Baltkrievijas vienībai Minskas "Dinamo" un ar 2:1 Piņķos pārspējot Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik".

Kopumā pirms jaunās sezonas Rīgas "Dinamo" paredzētas desmit pārbaudes spēles.

Pēc turnīra Ņižņijnovgorodā no 25. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" norisināsies tradicionālais turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss", kurā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēs arī bijušais Latvijas kluba uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs, Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas.

Arī šajā turnīrā komandas pirmajā kārtā izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam aizvadīs savstarpējās spēles par vietām.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja "Torpedo" hokejistiem.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA