Lipmanam neizdodas tikt IIHF finanšu komitejā
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans turpinās darboties Starptautiskās ledus hokeja federācijas stratēģiskās konsultācijas grupā.
Hokejs
2016. gada 27. septembris, 19:57

Lipmanam neizdodas tikt IIHF finanšu komitejā

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans nav ticis ievēlēts Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) finanšu komitejā, taču viņš turpinās darboties IIHF stratēģiskās konsultācijas grupā, informēja LHF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lipmans kandidēja uz vietu IIHF finanšu komitejā, tomēr tajā otrdien tika ievēlēti citi pretendenti.

Savulaik Lipmans darbojās IIHF statūtu komitejā, bet 2008.gadā viņš tika iekļauts IIHF prezidenta Renē Fāzela vadītajā stratēģiskās konsultācijas grupā, kurā darbojas joprojām.

Tikmēr aģentūra "RIA-Novosti" vēsta, ka dažādās IIHF komitejās lielākā pārstāvniecība būs Kanādai, bet Krievijai ar deviņiem komiteju pārstāvjiem būs otra lielākā pārstāvniecība.

Lipmans LHF prezidenta amatā ir kopš 1998.gada, bet viņa pašreizējais pilnvaru termiņš beigsies 2018.gada 12.septembrī. Tiesa, kuluāros tiek runāts, ka nākamajā nedēļā gaidāmajā LHF gadskārtējā kongresā varētu tikt rosināta LHF prezidenta pārvēlēšana, kas gan kongresa dienaskārtībā nav paredzēta.

Viens no Lipmana lielākajiem kritizētājiem ir uzņēmējs Viesturs Koziols, kurš nav slēpis, ka vēlas panākt, lai Lipmans no LHF prezidenta amata atkāpjas.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA