Hokejs
2012. gada 20. septembris, 05:17

NHL čempionvienību "Kings" pārvaldošā kompānija izlikta pārdošanā

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējus Losandželosas "Kings" pārvaldošā kompānija "Anschutz Entertainment Group" (AEG) izlikta pārdošanā.

AEG ir īpašumu tiesību turētājs ne tikai uz "Kings" klubu, bet arī uz tā mājvietu "Staples Center" arēnu. Bez "Kings" šajā arēnā savas mājas spēles aizvada arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Losandželosas klubi "Lakers" un "Clippers", kā arī Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) spēlējošā Losandželosas "Sparks" vienība.

AEG pārdošanā izlikusi uzņēmuma māteskompānija "Anschutz Ko".

Pagaidām nav zināms, kā šāda situācija var ietekmēt "Kings" komandu un arēnu.

AEG holdingā ietilpst arī Amerikas Futbola līgas (MLS) klubi Losandželosas "Galaxy" un Hjūstonas "Dynamo", daļa "Lakers" akciju, kā arī virkne sporta arēnu Zviedrijā, Ķīnā un Austrālijā.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas Stenlija kausa finālsērijā "Kings" komanda ar rezultātu 4-2 pieveica Ņūdžersijas "Devils".

Šis "Kings" komandai bija pirmais Stenlija kauss tās 45 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē. Vienībā savas karjeras labākos gadus aizvadīja, iespējams, leģendārākais NHL spēlētājs Veins Greckis, tomēr arī tad Losandželosas klubs vien reizi (1993.gadā) aizspēlējās līdz finālsērijai.

Pašlaik NHL jaunās sezonas sākumu atlicis lokauts starp tās vadību un spēlētājiem.

LETA