Futbols
2012. gada 20. oktobris, 16:42

Daugavpils "Daugava" uzvar Liepājā un pietuvojas virslīgas čempionāta zeltam

Jauns.lv

Svarīgu panākumu cīņā par uzvaru Latvijas virslīgas futbola čempionātā sestdien izcīnīja turnīra līdervienība Daugavpils "Daugava", kas viesos ar 3:1 (1:0) pārspēja "Liepājas metalurga" futbolistus.

Mača gaitā pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kas vistiešāk izpaudās pirmajā puslaikā, tomēr pēc labas partnera darbības laukuma kreisajā malā spēles 44.minūtē "Daugavu" vadībā izvirzīja horvāts Matija Mihaļs. Arī otro puslaiku aktīvāk sāka liepājnieki, tomēr arī šoreiz veiksmīgāki bija viesi, kad 57.minūtē izcēlās čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Mamuka Gongadze. Gruzīnu uzbrucējam tie bija 18.vārti sezonā.

Cerību uz izglābšanos 87.minūtē "Liepājas metalurgam" dāvāja Latvijas izlases uzbrucējs Vladimirs Kamešs, tomēr jau kompensācijas laikā panākumu viesiem nodrošināja nigērietis Stenlijs Ibe.

Līdz ar to "Daugavas" komanda nodrošinājusi, ka pirms noslēdzošajām trim čempionāta kārtām tā savus tuvākos konkurentus apsteigs par vismaz četriem punktiem.

"Šī mums, protams, bija svarīga spēle. Tā tai arī gatavojāmies. Uzdevums bija pirmajās 15 minūtēs izturēt pretinieku spiedienu. Vispār plānojām spēlēt kā otrais numurs, jo citādāk mums būtu bijušas lielas problēmas," virslīgas čempionāta oficiālā mājaslapa internetā citē daugavpiliešu galveno treneri Ivanu Tabanovu. "Pēc gūtajiem vārtiem kļuva vieglāk. Lai arī "Liepājas metalurgs'" vairāk kontrolēja spēles gaitu, tomēr otrajā puslaikā bīstamāk uzbrukām mēs. Šī uzvara mums ir ļoti svarīga. Taču priekšā vēl trīs grūtas spēles."

"Domāju, ka futbols, ko demonstrējām pirmajā puslaikā, bija labākais mūsu izpildījumā. Mums bija pieci vārtu gūšanas momenti, kurus nerealizējām. Bija tikai loģiski, ka tādas klases pretinieks agrāk vai vēlāk mūs par to sodīs. Otrajā puslaikā jau nācās atspēlēties. Psiholoģiskais spiediens bija liels. Vairāk domājām par uzbrukumu. Varbūt par daudz centāmies situāciju glābt individuāli. Aizsardzībā parādījās caurumi, kurus pretinieks izmantoja. Pēc šīs spēles neko nevaru pārmest ne čaļiem, ne sev. Situācija cīņā par medaļām mums gan tagad ir kļuvusi ļoti sarežģīta," piebilst liepājnieku treneris Dmitrijs Kalašņikovs.

Vēl vienā cīņā Slokā vietējā JPFS/FK "Spartaks" komanda cīnījās neizšķirti 2:2 (2:2) ar Rīgas "Daugavu".

Spēles otrajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Viktors Morozs, bet 18.minūtē 1:1 panāca ukrainis Vadims Gripa. Ar vārtu guvumiem komandas apmainījās arī pašā pirmā puslaika noslēgumā, kad JPFS/FK "Spartaks" rindās no 11 metru soda sitiena atzīmes izcēlās Antons Jemeļins, bet "Daugavas" labā vārtus guva gruzīns Georgijs Diakvinišvili.

Pārējās šīs kārtas spēles risināsies svētdien, kad "Skonto" savā laukumā spēkosies ar "Gulbenes" futbolistiem, pagājušās sezonas čempionvienība "Ventspils" uzņems "Metta"/LU komandu, bet "Jūrmala" savu skatītāju priekšā spēlēs pret "Jelgavas" vienību.

Kopvērtējumā pašlaik pirmo vietu ar 71 punktu 33 spēlēs ieņem Daugavpils "Daugava", bet "Liepājas metalurgs" 33 mačos iekrājis 64 punktus. Tāds pats punktu skaits ir arī "Ventspils" un "Skonto" komandām, kas aizvadījušas pa 32 spēlēm.

Piekto vietu ar 44 punktiem ieņem JPFS/FK "Spartaks", bet "Jūrmala" ar 36 punktiem atrodas sestajā pozīcijā. "Jelgava" ar 29 punktiem ieņem septīto vietu, par attiecīgi trim un četriem punktiem apsteidzot Rīgas "Daugavu" un "Metta"/LU. Savukārt pēdējā, desmitajā, vietā ar 23 punktiem atrodas "Gulbene".

Pēc 33.kārtas spēlēm virslīgas klubiem šosezon būs atlicis aizvadīt katram pa trim mačiem.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

LETA