Hokejs
2012. gada 27. oktobris, 22:20

Čempioniem "Liepājas metalurgs 2" otrais zaudējums šīs sezonas Latvijas hokeja čempionātā

Jauns.lv

Otro zaudējumu šīs sezonas Latvijas hokeja čempionāta spēlēs sestdien piedzīvoja esošā valsts čempionvienība "Liepājas metalurgs 2". Aizvadītajā spēlē liepājnieki savā laukumā ar 4:5 (2:0, 1:3, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās vicečempioniem "Ozolnieki/Monarch".

Pirmajā trešdaļā Egils Kalns un Leonards Rimjāns mājiniekiem dāvāja divu vārtu pārsvaru, bet otrajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Aigars Cipruss un Vadims Romanovskis. Trešdaļas vidū Rimjāns atkal vadībā izvirzīja "Liepājas metalurgs 2", tomēr Sergejs Durdins atkal panāca neizšķirtu. Trešajā trešdaļā Durdins jau vadībā izvirzīja "Ozolnieki/Monarch", iekams cīņas 54.minūtē Raimonds Upenieks panāca 4:4.

Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos uzvaru viesiem nodrošināja Viktors Lobačevs.

Citā sestdienas spēlē "Rīga"/"Prizma" savā laukumā ar 3:4 (0:1, 1:2, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Juniors" vienībai.

Mājinieki mača gaitā atspēlēja trīs vārtu deficītu, savukārt visiem, kuru rindās divus vārtus guva Deivids Sarkanis, panākumu pēcspēles metienos nodrošināja Ritvars Zonenbergs.

Pie panākuma tika arī sacensību līdervienība "SMScredit.lv", kas viesos ar 11:4 (4:1, 5:2, 2:1) uzvarēja "Rīga 96" hokejistus, trīs vārtus gūstot Aleksandram Kerčam junioram, savukārt JLSS/"Zemgale" savā laukumā ar 10:6 (1:1, 5:2, 4:3) pārspēja "Rīga"/"Prizma 2" komandu.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā šobrīd pārliecinošā līderpozīcijā ar 28 punktiem desmit spēlēs atrodas "SMScredit.lv" komanda, kurai ar 20 punktiem desmit mačos seko "Juniors". "Liepājas metalurgs 2" un "Ozolnieki/Monarch" ar 19 punktiem astoņās spēlēs ieņem attiecīgi trešo un ceturto pozīciju.

Kā ziņots, šosezon Latvijas čempionātā piedalās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Savukārt čempionātā dalību atsaukušās Daugavpils "Latgale" vietā startē "Rīga"/"Prizma 2" komanda, kas tika apstiprināta jau pēc sezonas sākuma.

Pagājušajā sezonā finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 pārspēja "Ozolnieki/Monarch" hokejistus.

LETA