Basketbols
2012. gada 28. oktobris, 17:59

Putniņai 17 gūtie punkti Spānijas virslīgas čempionāta spēlē

Jauns.lv

Spānijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien 17 punktus guva latviete Aija Putniņa, palīdzot "UNB Obenasa" komandai ar rezultātu 65:48 (16:12, 18:8, 15:15, 16:13) izbraukumā pieveikt "C.B. Bembibre PDM" vienību.

Šajā mačā Putniņa laukumā pavadīja 28 minūtes, realizējot sešus no 12 izpildītajiem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, taču kļūdījās visos četros tālmetiena mēģinājumos.

Vēl Putniņa izcīnīja četras atlēkušās bumbas, kas deva astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja latvietes Elīnas Dillones pārstāvētā "Gran Canaria" vienība, kas savā laukumā ar 59:78 (15:17, 15:11, 15:22, 14:28) piekāpās Burgosas klubam "Jopisa".

Dillone nospēlēja 35 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, iemetot vienu no četriem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem.

Dillone arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un cīņu noslēdza ar pieciem efektivitātes punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā pašlaik "UNB Obenasa" ar trim panākumiem trijās spēlēs atrodas līderpozīcijā, bet "Gran Canaria" un citas latvietes Sabīnes Niedolas pārstāvētā "Cadi ICG Software" vienība izcīnījušas pa vienai uzvarai, kas tām kopvērtējumā dod attiecīgi piekto un astoto vietu.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlēs tikai 11 komandas, turklāt pašlaik praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Kā ziņots, pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA