Apspriež iespēju par 2014.gada pasaules hokeja čempionāta atcelšanu
Šā gada pasaules čempionātā Latvija palika desmitajā vietā.
Hokejs
2012. gada 27. novembris, 21:24

Apspriež iespēju par 2014.gada pasaules hokeja čempionāta atcelšanu

Jauns.lv

Netiek izslēgta iespēja, ka 2014.gada pasaules čempionāts hokejā, kam plānots risināties Baltkrievijā, tiks atcelts, laikrakstam "Izvestija" pastāstījis Krievijas Hokeja federācijas (FHR) izpilddirektors Valērijs Fesjuks.

Pasaules čempionāts notiks vien trīs mēnešus pēc Soču olimpiskajām spēlēm un parasti tieši par olimpisko gadu pasaules čempionātiem ir mazāka interese. Tā kā par 2014.gada pasaules čempionāta norisi Baltkrievijā saņemta liela kritika arī valstī valdošā nedemokrātiskā režīma dēļ, šoreiz netiek izslēgts, ka pasaules čempionāts tiks atcelts.

Tāpat pastāv iespēja, ka šis turnīrs tiks aizvadīts citādākā formātā.

"Protams, interese par 2014.gada pasaules čempionātu, kam jānotiek maijā, trīs mēnešus pēc olimpiskajām spēlēm, var būt mazāka," atzina Fesjuks. "Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongresā šī problēma tika apspriesta. Kā viens no variantiem ir jauna sacensību formāta izstrāde."

Pagaidām gan nekādas izmaiņas nav apstiprinātas, bet tam vajadzētu notikt kongresa laikā, kas risināsies nākamā gada pasaules čempionāta laikā.

"Daudzas valstis piedāvā vai nu aizstāt pasaules čempionātu ar Eiropas komandu turnīru, jo diez vai ASV un Kanāda piekritīs sūtīt komandas, vai arī vispār atcelt," izteicās Fesjuks.

Kā ziņots, martā Eiropas Parlaments (EP) pieņēma rezolūciju ar iniciatīvu no Baltkrievijas uz citu valsti pārcelt 2014.gada pasaules čempionātu hokejā. Tāpat arī pagājušā gada decembrī ASV Pārstāvju palāta pastiprināja sankcijas pret Baltkrieviju un mudināja IIHF atteikties no ieceres par 2014.gada pasaules čempionāta rīkošanu Minskā.

Šādi lēmumi izskaidrojami ar cilvēktiesību pārkāpumiem bijušajā Padomju Savienības valstī, kurā prezidents ir Aleksandrs Lukašenko.

Nākamā gada pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. 2015.gadā pasaules spēcīgākajām hokeja komandām plānots tikties Čehijā, bet uz 2016.gada pasaules čempionāta rīkošanu pretendē arī Latvija pārī ar Dāniju.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA