NBA klubs "Hornets" varētu pārtapt par "Pelicans"
Basketbols
2012. gada 5. decembris, 14:03

NBA klubs "Hornets" varētu pārtapt par "Pelicans"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas "Hornets" nākamajā sezonā mainīs nosaukumu un varētu kļūt par "Pelicans".

"Yahoo! Sports", atsaucoties uz vairākiem avotiem, ziņo, ka, tāpat kā jaunais nosaukums, tiek apspriesti "Krewe" un "Brass" varianti.

Aprīlī "Hornets" komandu iegādājās Nacionālās futbola līgas (NFL) kluba Ņūorleānas "Saints" īpašnieks Toms Bensons, kuram arī pieder tiesības uz "Pelicans" vārdu.

Tikmēr Šarlotes "Bobcats" komandas īpašnieks Maikls Džordans pagājušajā mēnesī atzina, ka būtu ieinteresēts atgriezt "Hornets" nosaukumu Šarlotē.

Pagaidām Džordans šo iespējamo notikumu pavērsienu nekomentēja, atgādinot, ka Ņūorleānas klubu joprojām sauc "Hornets".

Pelikāns ir Luiziānas štata putns un parādās gan tā ģerbonī, gan arī karogā. Arī Ņūorleānas NFL vienību ilgstoši sauca tieši "Pelixans".

2002.gadā "Hornets" pārcēlās no Šarlotes uz Ņūorleānu. Kad Bensons šogad iegādājās NBA klubu, viņš atzina, ka mainīs nosaukumu uz tādu, kas vairāk asociējas ar Luiziānu.

Pašlaik gan Ņūorleānas, gan Šarlotes vienība nav starp spēcīgākajām līgā. "Bobcats" ar septiņiem panākumiem 16 spēlēs atrodas Austrumu konferences desmitajā vietā, bet "Hornets" ar pieciem panākumiem 16 cīņās ir Rietumu konferences priekšpēdējā, 14.pozīcijā.

LETA