Citi sporta veidi

Rubenis un māsas Tīrumas Nāciju kausā kvalificējas PK posmam Altenbergā

Jauns.lv

Mārtiņš Rubenis, kā arī māsas Maija un Elīza Tīrumas piektdien Nāciju kausā kvalificējās Pasaules kausa (PK) posma sacensībām Altenbergas trasē Vācijā, informēja sacensību rīkotāji.

Rubenis un māsas Tīrumas Nāciju kausā kvalificējas...

Rubenis vīriešu sacensībās ierindojās 8. vietā, trasi veicot 54,561 sekundē, un no uzvarētāja Krievijas sportista Viktora Kneiba atpalika par 0,417 sekundēm. Cits Latvijas kamaniņu braucējs Kristaps Mauriņš ieņēma 21. vietu, no līdera atpaliekot 0,864 sekundes, bet PK sacensībām kā pēdējais kvalificējās 19. vietas ieguvējs.

Sieviešu konkurencē Maija Tīruma ierindojās 6., bet Elīza Tīruma – 11. vietā. Uzvarēja Ailīna Friša no Vācijas, kura finišēja pēc 52,752 sekundēm. Maija Tīruma viņai zaudēja 0,605, bet Elīza Tīruma – 0,798 sekundes. PK posmam varēja kvalificēties, ieņemot 17. vietu.

Divniekos Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņēma 14. vietu 19 duetu konkurencē un PK sacensībās neiekļuva. Viņi trasi veica 43,693 sekundēs, no uzvarētājiem itāliešiem Ludviga Rīdera/Patrika Rastnera atpaliekot 1,704 sekundes. Lai kvalificētos PK sacensībām, vajadzēja tikt 12 labāko ekipāžu vidū.

Tiesības startēt PK sacensībās, kas sāksies sestdien, jau iepriekš bija nodrošinājuši Inārs Kivlenieks un divnieks Andris Šics/Juris Šics, kuriem Nāciju kausā startēt nevajadzēja.

Nāciju kausā piektdien startēja vēl trīs Latvijas sportisti, kuri debitēja Kazahstānas komandā. Mārtiņš Lozbers vīru konkurencē ieņēma 28. vietu, bet Kristaps Bērze/Toms Mežotnis divniekos bija pirmspēdējā 18. vietā un PK posmam nekvalificējās.

Sestdien PK posms sāksies ar sacensībām divniekiem, kam sekos sieviešu starts. Svētdien uz starta dosies vīrieši, bet posms noslēgsies ar komandu stafeti.

LETA