Štrombergs, Pļaviņš un Martins Dukurs pretendē uz gada populārākā sportista lauriem
Par Štrombergu pirmajā kārtā nobalsoja 3496 reizes, otrais ar 1822 balsīm bija Pļaviņš, bet trešais – Dukurs ar 1365 balsīm.
Citi sporta veidi

Štrombergs, Pļaviņš un Martins Dukurs pretendē uz gada populārākā sportista lauriem

Jauns.lv

Līdzjutēju balsojumā par populārāko sportistu otrajā kārtā uz Latvijas gada balvu sportā pretendēs divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, Londonas olimpiskās bronzas medaļnieks pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs, otrdien informēja aptaujas organizatori.

Štrombergs, Pļaviņš un Martins Dukurs pretendē uz ...

Līdz pirmdienas pusnaktij notika līdzjutēju balsojuma pirmā kārta, pēc kuras balsojums turpināsies par trim populārākajiem dalībniekiem. Balsojuma otrā kārta ilgs līdz 20.decembra pusnaktij portālā "olimpiade.lv".

Par Štrombergu pirmajā kārtā nobalsoja 3496 reizes, otrais ar 1822 balsīm bija Pļaviņš, bet trešais – Dukurs ar 1365 balsīm. Dukurs tuvāko konkurenti vieglatlēti Inetu Radeviču apsteidza par 22 balsīm. Pirmajā kārtā reģistrēja teju 10 000 balsojumu.

Balsojuma finālā pirmās kārtas rezultāti tiek dzēsti un uzskaite sākas no nulles. Lai iegūtu objektīvākus rezultātus, katru dienu no vienas IP adreses var nobalsot vienu reizi. Balsojuma rīkotājiem ir tiesības pārbaudīt rezultātus un anulēt negodīgi veiktus balsojumus.

Gada populārāko sportistu sveiks Latvijas gada balvas sportā ceremonijā 21.decembrī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace". Gada balvas pasniegs 16 nominācijās un speciālbalvās, kurām pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes pārstāvji, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas locekļi, Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, Saeimas Sporta apakškomisijas vadība, sporta veidu federācijas, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti. Balvu ieguvējus nosaka īpaši ceremonijai izveidota žūrija aizklātā balsojumā.

LOK kopā ar Igo Japiņa Sporta aģentūru sporta balvu pasniegšanu rīko jau astoto reizi. Ceremonija pulcēs Latvijas sporta zvaigznes, gada lielāko panākumu guvējus, daudzsološos jaunos talantus, kā arī Latvijas sporta dzīves vadītājus.

BNS, Foto: EPA/LETA, AFP/LETA