Basketbols
2012. gada 19. decembris, 09:17

Biedriņš netiek laukumā, "Warriors" turpina uzvarēt

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā otrdien atkal laukumā neizgāja latviešu centrs Andris Biedriņš, bet viņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda ar 103:96 (31:21, 28:29, 21:22, 23:24) savā laukumā pieveica Ņūorleānas "Hornets" vienību.

Biedriņš, kurš iepriekšējā mačā jaunā nigērieša Festusa Ezeli traumas dēļ ieguva iespēju atgriezties komandas pamatsastāvā, šoreiz netika laukumā trešajā no pēdējiem četriem mačiem.

Tikmēr Ezili, kurš pēc ceļgala traumas apārstēšanas atgriezās sastāvā, nospēlēja vien 11 minūtes, kurās guva divus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Warriors" rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija pagājušās nedēļas NBA Rietumu konferences labākais spēlētājs Deivids Lī, pārtraucot septiņu maču sēriju, kuros viņš bija izcēlies ar "double-double", bet 19 punktus iekrāja Klejs Tompsons.

Savukārt "Hornets" vienībā ar 28 punktiem izcēlās Raiens Andersons, ar 18 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Venecuēlas izlases spēlētājs Greiviss Vaskess, bet, aizvadot pirmo maču mēneša laikā, ar 15 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām izcēlās Entonijs Deiviss.

Potītes traumas dēļ "Warriors" komandai joprojām nevar palīdzēt pamatcentrs Endrjū Boguts.

Šī "Warriors" komandai bija pirmais mačs pēc septiņu izbraukuma spēļu sērijas, kuras ietvaros tika izcīnītas sešas uzvaras. Savukārt "Hornets" basketbolisti cieta astoto neveiksmi pēc kārtas.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 17 uzvarām 25 mačos joprojām ieņem piekto vietu, bet "Hornets" basketbolisti ar pieciem panākumiem 23 spēlēs ir pēdējā, 15.pozīcījā šajā pat konferencē.

Šis ir "Warriors" komandas labākais sezonas sākums kopš 1991./92.gada sezonas, kad pirmajās 29 spēlēs tika izcīnīta 21 uzvara.

LETA