Basketbols
2013. gada 16. janvāris, 22:27

Jaunais basketbolists Porziņģis debitē Eiropas kausā pret Strēlnieku

Jauns.lv

Debiju Spānijas komandas Seviljas "Cajasol" rindās Eiropas kausa izcīņas turnīrā trešdien piedzīvoja jaunais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Aizvadītajā turnīra otrā posma - "Top16" sacensību - otrās kārtas K apakšgrupas mačā "Cajasol" ar rezultātu 59:78 (13:17, 15:24, 11:13, 20:24) izbraukumā zaudēja latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Krievijas komandai Sanktpēterburgas "Spartak".

Porziņģis, kurš šosezon debitējis arī Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionātā, iepriekš bija pieteikts tikai savas komandas pirmajai spēlei pirmajā turnīra posmā, kad vēl nedevās laukumā, bet šoreiz viņš nospēlēja četras minūtes un 44 sekundes.

Sev atvēlētājā laikā latvietis metienus pa grozu neveica, punktus negūstot, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, saņēma vienu piezīmi un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Tikmēr Strēlnieks nospēlēto 24 minūšu un 53 sekunžu laikā guva desmit punktus, realizējot piecus no astoņiem divpunktu metieniem, bet kļūdoties visos četros veiktajos tālmetienos.

Tāpat Strēlnieks tika pie divām rezultatīvām piespēlēm un viena efektivitātes koeficienta punkta.

"Spartak" komanda turnīra divos mačos tagad izcīnījusi vienu uzvaru, bet "Cajasol" kontā divi zaudējumi.

Otro uzvaru turnīrā trešdien izcīnīja Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas komanda Kijevas "Budiveļņik", kas I apakšgrupas mačā ar 85:84 (26:23, 27:24, 12:27, 20:10) izbraukumā pārspēja Ļubercu "Triumf" vienību no Krievijas.

Ukrainas kluba rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija amerikānis Leo Laionss, kura kontā arī 16 atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, J apakšgrupā spēlē arī Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas divos mačos tikusi pie vienas uzvaras. Savukārt otro panākumu šajā apakšgrupā trešdien izcīnīja Spānijas klubs "Valencia Basket", kas ar 82:77 (25:17, 14:23, 28:11, 15:26) izbraukumā pārspēja Nimburkas CEZ vienību no Čehijas.

J grupā pēc divām spēļu kārtām pirmo vietu ar divām uzvarām ieņem "Valencia Basket", pa vienam panākumam izcīnījuši "VEF Rīga" un CEZ basketbolisti, bet bez uzvarām ir Spānijas klubs Bilbao "Uxue".

Katras apakšgrupas komandas savstarpēji aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

LETA