Biedriņš atgriežas pēc cirkšņa savainojuma ar divām atlēkušajām bumbām
Andris Biedriņš pēc savainojuma izārstēšanas laukumā pavadīja nepilnas sešas minūtes.
Basketbols
2013. gada 17. janvāris, 09:15

Biedriņš atgriežas pēc cirkšņa savainojuma ar divām atlēkušajām bumbām

Jauns.lv

Pēc divu spēļu izlaišanas trešdien kārtējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā devās latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš, bet viņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība savā laukumā atzina pagājušās sezonas čempionvienības Maiami "Heat" pārākumu.

Aizvadītajā cīņā "Warriors" piekāpās viesiem no Maiami ar rezultātu 75:92 (21:28, 17:24, 12:28, 25:12).

Biedriņš, kurš iepriekšējos divus mačus izlaida cirkšņa traumas dēļ, šoreiz laukumā pavadīja piecas minūtes un 45 sekundes. Šajā laikā latvietis metienus pa grozu neizdarīja, bet spēles protokolā atzīmējās ar divām izcīnītajām bumbām zem groziem, vienu pārtvertu pretinieku piespēli un vienu bloķētu metienu.

Potītes traumas dēļ "Warriors" komandai joprojām nevar palīdzēt potenciālais pamatcentrs Endrjū Boguts. Tikmēr viņa vietā vienības sākumsastāvā centra spēlētāja pozīcijā dodas nigērietis Festuss Ezeli, kurš šoreiz astoņu nospēlēto minūšu laikā punktus neguva un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Maiami kluba sastāvā ierasti rezultatīvākais bija Lebrons Džeimss, kura kontā šoreiz arī tā sauktais "double-double" - 25 punkti un desmit rezultatīvas piespēles, bet Dveins Veids šoreiz izcēlās ar 15 gūtiem punktiem.

Jāizceļ, ka Džeimss šajā spēlē sasniedza savas NBA karjeras 20 000 gūto punktu robežu.

Ar šo panākumu Maiami komandas līderis kļuva par jaunāko basketbolistu līgas vēsturē, kam šāds sasniegums bijis pa spēkam, bet kopumā tas izdevies 38 spēlētājiem.

"Šis rekords parāda visu," pēc 20 000 gūto punktu robežas pārsniegšanas sacīja Džeimss. "Tas parāda, ka esmu vesels un spējīgs parādīt savu labāko sniegumu. Protams, jāsaka paldies arī komandas biedriem, kuri palīdzēja šo robežu sasniegt."

Līdz šim jaunākais spēlētājs līgas vēsturē, kas bija spējis sasniegt 20 000 gūto punktu atzīmi bija Losandželosas "Lakers" līderis Kobe Braients. Viņam tas izdevās 29 gadu un 122 dienu vecumā, bet Džeimss to iespēja būdams 28 gadus un 17 dienas vecs.

Tikmēr mājinieku rindās rezultatīvāko sniegumu nodemonstrēja Džerets Džeks, gūstot 16 punktus. Tikmēr Deivids Lī pievienoja 12 punktus, kā arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Sezonu negaidīti veiksmīgi uzsākušajai "Warriors" vienībai šis bija jau ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 23 uzvarām 37 mačos joprojām ieņem piekto vietu, bet "Heat" basketbolisti ar 25 panākumiem tikpat spēlēs atrodas Austrumu konferences līderpozīcijā.

LETA/Foto: AFP/LETA