Hokejs
2013. gada 9. februāris, 14:43

Slovēnijas hokejisti pirmo reizi izcīna ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Pirmo no trim ceļazīmēm uz 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm šonedēļ notiekošajos kvalifikācijas turnīros piektdien nodrošināja Slovēnijas hokeja izlase. Slovēnijas hokejisti olimpiskajām spēlēm kvalificējušies pirmo reizi vēsturē.

Dānijā notiekošajā kvalifikācijas turnīrā Slovēnijas izlase uzvaru nodrošinājusi jau pēc divām kārtām, kurās ar 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) uzvarēja Baltkrieviju un ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja mājiniekus dāņus.

Kopvērtējumā pēc divām kārtām Slovēnija iekrājusi sešus punktus un vairs nav apsteidzama, Dānijas un Baltkrievijas kontā pa trim punktiem, bet bez punktiem cīnās Ukraina.

Vēl viens kvalifikācijas turnīrs paralēli notiek Vācijā, kur divas uzvaras izcīnījusi Austrija, ar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) pārspējot Itāliju un ar 6:1 (5:0, 1:0, 0:1) sagraujot Nīderlandi.

Kopvērtējumā pēc divām kārtām Austrijas kontā ir seši punkti, Vācija ir otrā ar četriem punktiem, Itālija tikusi pie diviem punktiem, bet Nīderlande piedzīvojusi divus zaudējumus pamatlaikā.

Šī turnīra uzvarētāji noskaidrosies svētdien Vācijas un Austrijas savstarpējā mačā, kur Vācijai derēs tikai uzvara pamatlaikā.

Kā zināms, Rīgā notiekošajā turnīrā pēc divām kārtām pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Latvija, pa trim punktiem ir Kazahstānas un Francijas kontā, bet bez punktiem cīnās Lielbritānija.

Olimpiādei kvalificēsies vien grupas spēcīgākā komanda.

Pēc pagājušā gada pasaules čempionāta vietu Sočos sev garantēja IIHF ranga pirmo deviņu vietu īpašnieces - Somija, Zviedrija, Krievija, Čehija, Kanāda, ASV, Norvēģija, Slovākija un Šveice. Latvija rangā atrodas 11.vietā, tāpēc ieguva iespēju izšķirošo kvalifikācijas kārtu rīkot savās mājās.

Soču olimpiskajās spēlēs 12 komandas tiks sadalītas trijās apakšgrupās, no kurām katras grupas divas labākās vienības un divas labākās trešo vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Jau zināms, ka A grupā spēlēs Krievija, Slovākija, ASV, B grupā cīnīsies Somija, Kanāda, Norvēģija, bet C grupā vietu sev jau garantējušas Čehija, Zviedrija un Šveice. Pa vienai katras grupas dalībniecei noskaidrosies pēc kvalifikācijas sacensību beigām. Latvija var nokļūt kādā no divām apakšgrupām - ja Sočiem kvalificēsies gan Vācija, gan Latvija, tad latvieši cīnīsies C grupā, bet, ja Olimpiādei nekvalificēsies Vācija, bet iekļūs Latvija, tad tā spēlēs B apakšgrupā.

LETA