Hokejs
2013. gada 11. februāris, 10:04

Somijas hokeja izlase triumfē Eirotūres trešajā posmā

Jauns.lv

Par hokeja Eirotūres trešā posma - "Zviedru spēles" - uzvarētājiem svētdien kļuva Somijas izlases pārstāvji, kādā no šīs sezonas posmiem triumfējot pirmo reizi.

Noslēdzošās, trešās, kārtas mačā svētdien Somijas izlase ar 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) uzvarēja mājiniekus zviedrus.

Pēc bezvārtu neizšķirti nospēlētas pirmās trešdaļas Juha-Peka Hitenens un Miko Meenpē dāvāja somiem vadību ar 2:0. Jūhans Fransons otrās trešdaļas vidū zviedriem vienus vārtus atguva, bet līdz tās beigām 3:1 panāca Veli-Mati Savinainens. Noslēdzošajā trešdaļā vispirms Jūso Hietenens panāca 4:1 Somijas izlases labā, bet 12.minūtē vienus vārtus Zviedrijai atguva Jūnass Andešons. Spēles gala rezultātu ar metienu tukšos pretinieku vārtos pēdējā minūtē panāca Tuomass Kīskinens.

Šis panākums Somijas izlasei atnesa uzvaru kopvērtējumā, jo otrajā trešās kārtas mačā pašreizējie pasaules čempioni krievi ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) zaudēja Čehijai.

Mača gaitā čehi ieguva divu vārtu pārsvaru, kad precīzi bija Zbineks Irgls un Vāclavs Nedorosts, bet astoņas minūtes pirms cīņās beigām Krievijai vienus vārtus atspēlēja Jevgēņijs Kuzņecovs.

Pirmās kārtas mačos trešdien un ceturtdien Krievija ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pieveica Somiju, bet Čehija ar 2:0 uzvarēja Zviedriju. Savukārt otrajā kārtā sestdien Somija ar 3:0 uzvarēja Čehijas valstsvienību, bet Krievija ar 4:1 pārspēja zviedrus.

Kopvērtējumā Somija izcīnīja pirmo vietu ar septiņiem punktiem trīs spēlēs, Čehija ar sešiem punktiem ierindojās otrajā pozīcijā, Krievijas izlase iekrāja piecus punktus, bet bez punktiem palika Zviedrija.

Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Čehijas izlase, bet otrajā kārtā - "Pirmā kanāla" kausā - decembrī labākā bija Krievija.

Šīs sezonas Eirotūres kopvērtējumā pēc trim turnīriem jeb deviņām spēlēm pirmie ar 18 punktiem ir Krievijas hokejisti, kuriem ar 15 punktiem seko Somija un Čehija. Zviedrijas izlases kontā tikmēr seši punkti.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases.

Pagājušajā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Čehija.

Šajā turnīrā spēlē divas komandas, ar kurām nākamā gada pasaules čempionātā tiksies Latvijas izlase, - pašreizējā pasaules čempionvienība Krievija un Somija.

LETA