Pēcspēles metienos Rīgas "Dinamo" pārtrauc smago zaudējumu, sēriju uzvarot CSKA
Pamatlaiks beidzās ar rezultātu 2:2. Tomēr pēcspēles metienos dinamieši parādīja savu pārākumu.
2013. gada 15. februāris, 22:00

Pēcspēles metienos Rīgas "Dinamo" pārtrauc smago zaudējumu, sēriju uzvarot CSKA

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas regulārās sezonas priekšpēdējā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Maskavas CSKA komandu, kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, pārtraucot astoņu neveiksmju sēriju.

Cīņā pret Latvijas uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto CSKA laukuma saimniekiem  "Arēnā Rīga" vārtus pamatlaikā guva Roberts Bukarts un Krišjānis Rēdlihs, bet pēcspēles metienos precīzi bija Bukarts un Džeimijs Džonsons. Par labāko mājiniekiem nosauca Polu Ščehuru.

"Dinamo" divreiz izvirzījās vadībā, tomēr ielaida divus vārtus, spēlējot skaitliskā mazākumā. Bukarts pirmās trešdaļas vidū atklāja rezultātu, kad cīņā ar aizsargu ieslidoja zonas centrā un raidīja ripu Rastislava Staņas vārtos. Savukārt viesi dažas minūtes skaitliskajā vairākumā vēlāk rezultātu izlīdzināja, kad Jakovs Rilovs spēcīgi un precīzi meta no zilās līnijas. Ātrā un enerģiskā spēlē komandas ar vārtu guvumiem apmainījās arī otrajā periodā - vispirms skaitlisko vairākumu realizēja  "Dinamo", kad aizsargs Krišjānis Rēdlihs pieslidoja tuvāk vārtiem no zilās līnijas un trāpīja spēlētāju piesegtā Staņas vārtos. Savukārt CSKA prasmi vairākuma izspēlē apliecināja Šons Morisons, un pēdējā pārtraukumā rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Abas komandas sparīgi uzbruka arī pēdējā trešdaļā, tomēr asu situāciju pie vārtiem nebija daudz, turklāt nekļūdīgi darbojās gan Staņa, gan "Dinamo" vārtu vīrs Mikaels Telkvists. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē ripa pēc Mārtiņa Karsuma metiena nonāca CSKA vārtos, tomēr tiesnesis uzskatīja, ka mirkli iepriekš tie tika izgrūsti no vietas, tādēļ rezultāts nemainījās. Pagarinājumā ripu vairāk kontrolēja CSKA, taču līdz vārtu gūšanai nenonāca. Savukārt pēcspēles metienos precīzi bija tikai Bukarts un Džonsons.

"Dinamo" bija jāiztiek bez diviem pieredzējušiem aizsargiem Arvīda Reķa un Gunta Galviņa, kuri nespēlēja savainojumu dēļ.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar 48 punktiem ieņem pēdējo -14.- vietu Rietumu konferencē, no tuvākajiem sāncenšiem atpaliekot par vienu punktu. Savukārt Maskavas CSKA jau iepriekš bija nodrošināta vieta izslēgšanas turnīrā.

Regulāro sezonu "Dinamo" pabeigs svētdien pret Bratislavas  "Slovan", bet jau nākamnedēļ sāks cīņu Cerību kausa izcīņā, kur piedalīsies komandas, kas nepretendēs uz Gagarina kausu.

KHL spēle:

Rīgas "Dinamo" - Maskavas CSKA 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

1-0 Roberts Bukarts (11:52)

1-1 Jakovs Rilovs (Šons Morisons, sk. vair.) 14:06

2-1 Krišjānis Rēdlihs (Pols Ščehura, sk. vair.) 20:56

2-2 Šons Morisons (Aleksandrs Radulovs, Niklass Persons, sk. vair.) 34:32

3-2 Roberts Bukarts (izšķirošais pēcspēles metiens)

Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Rastislavs Staņa

BNS, LETA/Foto: Lita Krone/LETA