Hokeja izlase pasaules čempionātā arī bez Bārtuļa un Reķa
Neskatoties uz Miķeļa Rēdliha paziņojumu par nespēlēšanu, izlases ģenerālmenedžeris tomēr cer, ka mazas izredzes pastāv.
Hokejs
2013. gada 27. marts, 09:59

Hokeja izlase pasaules čempionātā arī bez Bārtuļa un Reķa

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienībai šī gada pasaules čempionātā pilnīgi noteikti nepalīdzēs aizsargi Oskars Bārtulis un Arvīds Reķis, atsaucoties uz izlases ģenerālmenedžeri Māri Baldonieku, trešdien ziņo laikraksts "Diena".

Bārtulim, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas klubā Doņeckas "Donbass", ir nopietna cirkšņa trauma, savukārt Reķim, kurš ārstē arī pirksta lūzumu, esot personiska rakstura problēmas.

Pagājušajā piektdienā meniska operācija veikta citam aizsargam Guntim Galviņam, kurš nespēlēja Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, bet ļoti cer atgriezties izlasē. Savukārt neskaidrība ir ar aizsargu Artūru Kuldu, kurš turpina cīņu par iekļūšanu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas "Jets" sastāvā. Regulārā sezona "Jets" vienībai beigsies 25.aprīlī, bet pašlaik tā atrodas Stenlija kausa zonā.

Tikmēr laikraksts "Latvijas Avīze" trešdien vēsta, ka aizsargam Jēkabam Rēdliham ārsti cirkšņa iekaisuma dēļ likuši atpūsties 2-3 nedēļas. Pats hokejists ir gatavs pēc tam pievienoties valstsvienības treniņiem, ja to vēlēsies galvenais treneris Teds Nolans.

Savukārt ar pleca savainojumu jau no sezonas vidus cīnās Cerības kausa rezultatīvākais hokejists Roberts Bukarts, kura dalība valstsvienības treniņos arī ir uz jautājuma zīmes.

Baldonieks apgalvo, ka minimālas cerības tomēr ir uz Miķeļa Rēdliha palīdzēšanu. Uzbrucējs piedalījies pēdējos astoņos pasaules čempionātos, bet martā viņam atkārtoti veica ceļa operāciju. Jaunākais no brāļiem Rēdlihiem "Latvijas Avīzei" prognozējis, ka trenēties labākajā gadījumā varēs sākt aprīļa beigās.

"Man viņš nav teicis kategorisku nē. Es desmit procentus tomēr atstātu, ka Miķelis varētu spēlēt," izteicies Baldonieks.

Tāpat jau ierastu ceļa tīrīšanu veicis Mārtiņš Karsums, kurš vēloties spēlēt pasaules čempionātā, un cerības uz viņa dalību saglabājas.

Trešdien saruna ar izlases vadību būs pieredzējušajam uzbrucējam Aleksandram Ņiživijam, kurš paziņojis, ka pasaules čempionātā nespēlēs, tāpat tiek izteiktas cerības arī uz Vācijas pasi ieguvušā Herberta Vasiļjeva atgriešanos valstsvienībā.

Savukārt Ziemeļamerikā no uzbrucējiem sezona turpinās Kasparam Daugaviņam, Zemgum Girgensonam un Kristiānam Pelšam.

Vārtsargu līnijā pašlaik veselības problēmas ir Edgaram Masaļskim, kuram bijusi meniska tīrīšana, tomēr viņš pasaules čempionātā varēs palīdzēt. Pilnvērtīgus treniņus Masaļskis varēs atsākt pēc pāris nedēļām.

Pirmo treniņu pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīs trešdien Ozolniekos, bet pirmās pārbaudes spēles risināsies 3. un 4.aprīlī izbraukumā ar Čehiju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Kasjauns.lv/ LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA