Citi sporta veidi
2013. gada 30. marts, 18:59

Ostapenko triumfē Tallinas ITF 25 000 sērijas dubultspēļu turnīrā

Jauns.lv

Latvijas jaunā tenisiste Aļona Ostapenko sestdien triumfēja Tallinā notiekošā ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās un drīzumā tiks pie ievērojama kāpuma pasaules rangā.

Sacensību titulcīņā Ostapenko pārī ar igaunieti Aneti Kontaveitu, kurām dalībai sacensībās bija piešķirts īpašais ielūgums jeb "wild card", ar rezultātu 2-6, 7-5, 10:0 pieveica ukrainietes Ludmilu un Nadiju Kičenokām, kuras bija izliktas ar otro numuru.

Līdz ar to Ostapenko nopelnīja 50 WTA dubultspēļu ranga punktus. Līdz šim viņa dubultspēļu rangā kopā bija spējusi tikt vien pie 37 punktiem, kas pašlaik dod 703.vietu, bet drīzumā ļaus iekļūt pirmajā piecsimtniekā.

Šis bija 15 gadus vecās Ostapenko piektais ITF tituls karjerā, bet līdzšinējie četri bija izcīnīti 10 000 kategorijas turnīros. Finālspēlēs Ostapenko līdz šim vēl nav piedzīvojusi nevienu neveiksmi.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko/Kontaveitai bija paredzēts spēkoties ar sacensību galvenajam favorītēm Mervanu Jugiču-Salkiču no Bosnijas un Hercegovinas un šveicieti Amru Sadikoviču, tomēr ar pirmo numuru izliktais duets no cīņas atteicās. Ceturtdaļfinālā Latvijas un Igaunijas duets ar 6-3, 6-4 uzvarēja Lielbritānijas pārstāves Samantu Mareju un Emīliju Vebliju-Smitu, bet pusfinālā ar 0-6, 6-4, 10:6 pieveica slovākieti Annu Šmidlovu un Terēzi Smitkovu no Čehijas.

Kā ziņots, vienspēļu sacensībās Ostapenko nespēja pārvārēt kvalifikācijas turnīra izšķirošo, otro, kārtu. Pie WTA vienspēļu ranga punktiem Ostapenko šajā turnīrā netika.

Šī gada sākumā viena no talantīgākajām Eiropas jaunajām tenisistēm Ostapenko piedalījās Austrālijas atklātā čempionāta junioru sacensībās, aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam vienspēlēs, bet februāra beigās Zviedrijā izcīnīja savus otros ITF raudzes vienspēļu un dubultspēļu titulus karjerā.

LETA