Saulietim nekonstatē smadzeņu satricinājumu; savainojumi arī Bērziņam un Andersonam
Kaspars Saulietis būs spiests izlaist otro pārbaudes spēli ar Zviedriju, jo viņam veiks padziļinātu medicīnisko izmeklēšanu.
Hokejs
2013. gada 8. aprīlis, 12:04

Saulietim nekonstatē smadzeņu satricinājumu; savainojumi arī Bērziņam un Andersonam

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Kasparam Saulietim tomēr nav konstatēts smadzeņu satricinājums, bet līdzās viņam neskaidrība par turpmāko spēlēšanu ir arī uzbrucējam Armandam Bērziņam un aizsargam Jānim Andersonam.

Saulietis pēc piedzīvota spēcīga spēka paņēmiena pirmajā trešdaļā svētdien tā arī vairs neatgriezās laukumā pārbaudes spēlē pret Zviedriju, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 1:2. Lai arī pirmās prognozes liecināja, ka uzbrucējs guvis smadzeņu satricinājumu, tās nav apstiprinājušās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs, pirmdien paredzētajā otrajā mačā pret Zviedriju Saulietis gan vēl laukumā nedosies, jo viņam vēl tiks veikta padziļināta medicīniskā izmeklēšana. Līdz ar to skaidrības par laiku, kad viņš varētu atsākt treniņus, pašlaik vēl nav.

Tikmēr Bērziņš izlasei pēc kluba sezonas beigām Ukrainā pievienojies ar savainotu potīti, kā rezultātā līdz šim ledus treniņus atsācis vēl nav. Kluba rindās gūtais kājas savainojums par sevi liek manīt arī Andersonam, tomēr viņš pirmdien izgājis uz ledus izlases treniņā.

Pašlaik tiek gaidīta uzbrucēja Laura Dārziņa pievienošanās izlasei, kura pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda pagājušajā nedēļā noslēdza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu. Uzbrucējs mutiski ir paudis gatavību spēlēt izlasē, tomēr pēdējās sarunas ar izlases vadību viņš aizvadīs pēc ierašanās Rīgā, kas gaidāma tuvākajās dienās.

Pašlaik individuālus treniņus pēc operācijas atsācis vārtsargs Edgars Masaļskis.

Kā vēsta LHF, otrajam mačam pret Zviedriju mājinieku sastāvā iekļauti svētdien nespēlējušie uzbrucēji Miks Indrašis, Gints Meija un Ronalds Ķēniņs, bet Latvijas izlases vārtus sargās Māris Jučers.

Savukārt spēlei pieteikti netiks vārtsargi Ervīns Muštukovs un Jānis Kalniņš, aizsargi Georgijs Pujacs un Andersons, kā arī uzbrucēji Juris Štāls, Jānis Sprukts, Mārtiņš Cipulis un Saulietis.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat tikai ļoti veiksmīga scenārija gadījumā laikā savus savainojumus varēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējs Roberts Bukarts. Pilnīgas skaidrības nav arī par pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma iespējām atlabt no pārciestās operācijas, bet ar lielu varbūtību paredzams, ka viņš izlasē nespēlēs. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē izrāda nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Latvijas izlase pēc mačiem ar Zviedriju arī nākamās divas spēles EHC turnīra ietvaros aizvadīs "Arēnā Rīga" - 19. un 20.aprīlī pret Baltkrieviju. Pēdējā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Latvijas izlase 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA, Ieva Čīka/LETA